Share
Poema ‘The Bone Church’ Stephena Kinga postaje serija

Poema ‘The Bone Church’ Stephena Kinga postaje serija

Niz adaptacija djela popularnog autora Stephena Kinga nastavlja se, a kako je do sada većina njegovih priča i romana već dobila svoju filmsku ili televizijsku verziju, sada je vrijeme da na malim ekranima vidimo i adaptaciju njegovih drugih djela, a ovoga puta u pitanju je poema The Bone Church.

Poema The Bone Church Kingovo je djelo napisano još 60-ih, ali je autor napravio novu verziju 2009. i objavio je u Playboyu te je nekoliko godina kasnije postala dio antologije The Bazaar of Bad Dreams.

Radnja poeme, koja je pisana slobodnim stihom, bavi se ekspedicijom u džunglu, u potrazi za legendarnom Crkvom od kosti. Putem skoro svaki član ekspedicije strada na stravičan način. “Bilo nas je trideset dvoje koji smo krenuli u tu zelenu džunglu / i samo troje koji su ju savladali… Bili smo trideset dana u zelenilu i samo jedan od nas je izašao.”, dio je poeme.

Chris Long, producent serija Amerikanci i Gilmoreice, i producentska kuća Davida Ayera, preuzeli su prava za adaptaciju poeme u seriju. Na prvu sama ideja zvuči neuobičajeno, no, svakako je dobar materijal za napraviti jezivu seriju, u pravom Kingovom stilu.

Dok čekamo detalje oko produkcije serije The Bone Church, u iščekivanju smo druge serije prema Kingovim djelima – seriji Castle Rock, koja bi uskoro trebala stići na Hulu.

 

Leave a Comment