Share
Pogledajte nove spotove ZAA i ,,Hladnog piva”

Pogledajte nove spotove ZAA i ,,Hladnog piva”

hpivo

Kruševački bend ZAA, čiji vokal Sanja Vučić je predstavljala Srbiju na ovogodišnjem ,,Eurosongu”, objavio je spot za pjesmu „Unconditional Love”. Režiju i montažu, kao i za dva prethodna spota, potpisuje Iva Pavlović, dok je za kameru bila zadužena Sonja Leković. Spot je snimljen u nesvakidašnjem ambijentu prostora „Ozarisov sezam“ u Zemunu.

Spot za pesmu čiji prevod na srpski glasi „Bezuslovna ljubav“ odiše istovremeno sanjalačkom i agoničnom notom i odslikava dualitet koji svaka ljubav nosi sa sobom – sreću i patnju, uzbuđenje i repeticiju, mir i ekstazu, potcrtavajući na svršetku da samo ta prava, bezuslovna ljubav može da amortizuje sve turbulencije koje emocije nose sa sobom, poručuju iz benda ZAA.

Naravno, priča o ljubavi ne bi bila kompletna da tu nema „sijenki“ ili unutrašnjih demona, kako god to neko želi da tumači.

,,Hladno pivo” – ,,Dibidus”

Godinu je od izlaska nagrađivanog albuma „Dani zatvorenih vrata“ i nakon pjesama koje su zaživjele na radijskim i TV stanicama, poput „Firme“ ili „Vjeruj u mene“, došao je na red novi singl ,,Hladnog piva” „Dibidus“ koja se može protumačiti i kao himna za „mozak na pašu“ i čini se, već je doživljena kao favorit s albuma. Na YouTubeu broji više od 150.000 pregleda, što je značajan broj za široj javnosti nepoznatu pjesmu, a na koncertima je publika pjeva od riječi do riječi.

– Dibidus je himna za raskalašene, nesavjesne među nama.Dibidus poručuje da se ne treba zamarati informacijama, niti važnim niti nevažnim, već hrabro stisnuti oči i dodat gas. U vrijeme kada smo svi bombardovani hrpom informacija, većinom negativnih, gdje paranoja vlada iza svakog ugla, ponekad jedino što preostaje je stisnuti oči i dodati gas. Dibidus bježi od znanja i lomi čaše, jer ako je „budućnost crni bezdan dopusti mi da ne znam – poručuje ,,Hladno pivo”.

Video spot za pjesmu „Dibidus“ donosi priču koja pokazuje kako bi svijet izgledao da imamo priliku staviti „roze naočare“. Bi li bilo dobro ili loše, ostaje na pojedincu da odluči.

Reditelj spota je Vojan Koceić iz splitskog ,,Pilot Studija” i što se tiče ,,Hladnog piva”, „Napravio je urnebesnu postapokaliptičnu komediju. Obavezno pogledati!“

Hladni pivo dolazi na Šabački letnji festival koji se od 29. do 31. jula održava u Starom gradu.

mnemagazin.me