Share
Pogledajte trailer za “Iskru”, film mladog crnogorskog reditelja Gojka Berkuljana

Pogledajte trailer za “Iskru”, film mladog crnogorskog reditelja Gojka Berkuljana

Dugometražni igrani film ISKRA crnogorskog reditelja Gojka Berkuljana 2. avgusta će biti premijerno prikazan na Kanli kuli u Herceg Novom, u okviru Filmski Festival Herceg Novi – Montenegro Film Festival.

Muziku za film potpisuje frontmen podgoričke rok  grupe Freedom, Rade Vukčević.

Ovo je prvi film mladog režisera sa Cetinja, koji potpisije i scenario zajedno sa Anom Vujadinović.

Petar je inspektor u penziji i sve što mu je ostalo u životu je njegova kćerka Iskra. Monotonija penzionerskih dana biva prekinuta u trenutku kada mu Igor, novinar i Iskrin kolega, javlja da Iskre nema već par dana. Radeći na jednom članku, u žurbi je od Igora pozajmila ključeve njegovog automobila i više se nije vraćala. Ipak, auto ubrzo biva pronađen u jednoj uvaliji pokraj uskog i zabačenog seoskog puta, ali od Iskre ni traga. Sve ukazuje da je u kolima sa njom bila još jedna osoba. Potraga za Iskrom pocinje i istraga za uzrokom Iskrinog nestanka odvodi Petra daleko u njegovu prošlost.

Šta kritičari iz regiona kažu o debitantskom ostvarenju crnogorskog reditelja Gojka Berkuljana.

“Izgleda da je filmski svet dobio novog pretendenta za titulu spasioca žanrovskog filma u regionu”, piše na kultnom blogu Celuloidna mržnja filmski kritičar Milan Krunić.

Dimitrije Vojnov u svojoj kritici na uticajnom blogu Crippled Corner govori o “toniskotovskog kompetenciji” mladog crnogorskog reditelja koji “vešto i vrlo odmerenim sredstvima vodi priču sa više vremenskih tokova, očekujući koncentraciju gledalaca koja na svu sreću na kraju biva nagrađena”.

U filmu glume Mirko Vlahović, Mladen Nelević, Jelena Simić, Aleksandar Gavranić, Zoran Vujović, Aleksandar Radulović, Mišo Obradović…

  1. […] maloj sali CNP-a u Podgorici, a pored dva druga koji su bili stubove podrške, kapetan broda je bio mladi reditelj Gojko Berkuljan koji je skoro objavio svoj prvi dugometražni triler, Iskra. Bilo je interesantno jer smo i to radili sami, pa se naučilo dosta – a čitav proces se morao […]

Comments are closed.