Share
Pogledajte trejler za „Back To Black“ – novi dokumentarac o Amy Winehouse

Pogledajte trejler za „Back To Black“ – novi dokumentarac o Amy Winehouse

Potpuno nov dokumentarni film o pravljenju albuma „Back To Black“ legendarne Amy Winehouse pojaviće se, u izdanju Eagle Vision, 2. novembra 2018. godine u DVD formatu i Blue-ray formatu. Film o stvaranju „Back To Black“ albuma predstavlja sve ključne učesnike u kreiranju ovog ostvarenja, kao i bonus – ranije nikada emitovan privatan nastup Amy Winehouse u noći nakon dodele Grammy nagrada u februaru 2008. godine. Te noći „Back To Black“ je dobio 5 nagrada, a na samom nastupu za odabrane prijatelje i poštovaoce Amy i njen bend su svirali numere sa albuma, kao i odabrane obrade. Ovaj materijal ranije nikada nije bio prikazan.

Dokumentarni film baca svetlo na kreativni proces koji se dešavao tokom samog pravljenja ovog muzičkog klasika iz 2006. godine, koji se širom sveta prodao u 19 miliona kopija i uključuje intervjue sa samom Winehouse, producentima (Mark Ronson, Salaam Remi), članovima Daptone Horns i drugima koji su doprineli da ovaj album nezaboravno zvuči, te se ne koncentriše samo na medijsko ludilo privatnog života Amy Winehouse već i na strast koju je ona osećala za muziku i pravljenje autorskih pesama.

Prateći materijal nazvan „An Intimate Evening In London“ uključuje snimak sa privatnog nastupa, koji je Amy napravila za mali broj prijatelja. Ovaj snimak je dugo bio u arhivi i sada će, po prvi put, publika imati priliku da vidi njenu umetnost „živog“ perfomansa u ovom unikatnom okruženju i prostoru, prenosi Metropolismusic.

Na samom početku dokumentarca Winehouse kaže: „Napravila sam album na koji sam stvarno ponosna, o lošoj situaciji iz koje sam se izvukla – to je otprilike gde sve počinje i završava se za mene.“

Foto: Mischa Richter