Share
Pogonbgd 9. juna u Elektropioniru

Pogonbgd 9. juna u Elektropioniru

Beogradski pank bend Pogonbgd, nastupiće u petak, 9. juna, u prestoničkom klubu Elektropionir (Cetinjska 15), u okviru promocije svog najnovijeg album „Pogonophobia“. Početak koncerta zakazan je za 22h, karte po ceni od 300 dinara prodavaće se na dan koncerta, na ulazu u klub.

Album „Pogonophobia“, koji sadrži 10 novih pesama, pred publikom se našao početkom februara, a ubrzo potom objavljen je spot za numeru „Vagoni“. Treći po redu album Pogona sniman je tokom novembra i decembra 2016. godine u studiju Mašina 23, poseban gost na jednoj od pesama bio je poznati beogradski muzičar Dragoljub Crnčević Crnke.

Nakon koncerata u Smederevskoj Palanci i Užicu, beogradska publika imaće priliku da uživo čuje sve pesme sa novog albuma i podseti se hitova koji su obeležili prethodna izdanja benda. Pre beogradske promocije, Pogonbgd će premijerno nastupiti u Novom Sadu, 3. juna, na festivalu Blokstok.

Grupa Pogonbgd postoji od 2004. godine, pre „Pogonophobie“ objavljeni su albumi „Moji heroji“ 2012. i „U samoodbrani“ 2011. godine. Članovi benda okupili su se oko uličnog pank zvuka, vremenom izgrađen je autentični muzički stil, koji predstavlja spoj panka, rokenrola i njuvejva. Postava Pogona ista je od osnivanja, osim novog bubnjara koji se pridružio 2016. godine:  Sale – vokal/gitara, Dimke – bas/vokal, Gradjin – gitara/vokal, Dovla – bubnjevi.

Leave a Comment