Share
Pogonbgd predstavio novi singl i spot “Blok rok”

Pogonbgd predstavio novi singl i spot “Blok rok”

Nakon prošlogodišnjeg singla “Armija” beogradski punk/rock’n’roll bend Pogonbgd objavio je spot za novu pesmu “Blok rok”.

Novi singl odlikuje čvrst ritam i upečatljiv rif koji nadilaze i upotpunjuju dosadašnji muzički izražaj benda. Uz energične i jake poruke, Pogon promera granice žanra istovremeno ostajući dosledan svom prepoznatljivom autorskom stilu.

Pesma je snimana i producinara u studiju Mašina 23, krajem leta 2019. godine. Nešto kasnije, pred kraj godine snimljen je spot u karakterističnom ambijentu novobeogradskih blokova, koji verno dočarava ambijent i tematiku ove numere. I ovaj put značajnu pomoć priliom snimanja spota pružio je Strahinja Pavlović zajedno sa drugim prijateljima benda.

Pogonbgd postoji od 2004. godine. U prethodnih 16 godina bend je objavio tri studijska albuma – U samoodbrani, Moji heroji i Pogonophobia i dva singla Armija (2019) i Blok rok (2020). Prepoznatljiv po svojim euforičnim live nastupima, kao i iskrenim i jakim tekstovima, Pogon je zabeležio veliki broj klupskih i festivalskih svirki u Srbiji i regionu.

Svi albumi benda dostupni su na bandcampu.

Poseti YouTube kanal, Facebook i Instagram page: