Emma-Ruth-Rundle-u-rijeci

Portugalski čarobnjaci zaključili 10. sezonu programa ‘Distune vam predstavlja’

Koncertom portuglaskih The Black Wizards zaključena je deseta sezona klupskog programa Distune vam predstavlja. Prepoznatljiv glazbeni recept koji se sastoji od kombinacije različitih žanrove, inozemenih gostiju kao i domaćih aktera izmamila je osmjehe s obje strane pozornice. No, krenimo redom.

Sezona je krenula u rujnu prošle godine, uz lagane plesme ritmove kandskog elektro pop trojca ”Operators”, koji je stigao u Rijeku sa svojim novim izdanjem ”Radiant Down”.  Premijerno, a neki će reći i napokon, gostovanje svestranog Dan Boecknera s svojim bendom samo je podiglo ionako visoku temperaturu usred tjedna u klubu Život.

Samo tjedan dana kasnije riječani su konačno dočekali besprijekoran nastup blusera Adama Semijalca (Bebè Na Volè) na botelu Marina. Nastavak jesenskog ritma je bio neumoljiv. Domaće snage u vidu doom metalaca Old Night s svojim novim albumom “A Fracture in the Human Soul” s posebnim gostima, post metal trojcem Asheraa,  svojim su nastupima proširili vjernu fan bazu. Program se zatim preselio u Kružnu ulicu koja je bila domaćin 13. po redu sajam ploča.

Uslijedio je najveći samostalni riječki koncert grupe Svermirko koji je u “stari” Palach unio svježinu kad je riječ o publici. Svojevrsni highlight klupskog nastupa pripada američkoj kantautorici Emmi Ruth Rundle koja je u okviru svoje evropske turneje premijerno došla i u Rijeku odsviraši set za pamćenje. Novi “domaći adut” bilo je gostovanje Damira Kukuruzovića koji je još jednom odao počast Djangu Reinhartu.

A što onda reći za nastup The Tiger Lillies u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. U svojoj 30 godišnjici rada, otkačeni anarho cabare je u nepunih dva sata predstavio opus mnogobrojnoj publici koja je došla i iz Zagreba, Istre, Dalmacije. Da, bio je to jedini nastup u Hrvatskoj. Svakako kulminacija desete sezone!

U tekuću godinu smo mirno i lagano uplovili s beogradskom melankoličnom indie skupiom ”Stray Dogg” koji se vratio u Rijeku nakon pet godina predstavivši novi album  ”Look At The Moon”.

Bostonski psihodelični shogaze Magic Shoppe uz podršku riječke Fanaae razbudio je pomalo uspavanu veljaču.

Sezona je uspješno zaključena u Palachu nastupom portugalskog psihodeličnog stoner rocka Magic Wizards s promocijom albuma ”Reflections” uz vrlo dojmljivu predstavu riječkog psihodeličnog kolektiva Freak Folks Of Mangrovia.

Uz što skori oporavak svih oboljelih, prestanak širenja epidemije i normalizaciju svega Distune promotion vas s nadom i optimizmom poziva na što skorije druženje na koncertnim i drugim kulturnim događanjima, a naravno i izvan njih.

Program je financijski podržan od strane Ministarstva kulture RH, Grad Rijeka-odjel za kulturu i Zaklade ”Kultura nova”.

Vidimo se u 11. sezoni!

Total
0
Shares
Previous Article
Ajna-band

Ajna released a new single & music video "Rengeteg"

Next Article
reizdanje-solo-albuma-gileta-evo-sada-vidis-da-moze

Objavljeno reizdanje solo albuma Gileta – "Evo sada vidiš da može"