Share
Poslednja faza snimanja Nebeske teme-filma o Vladi Divljanu

Poslednja faza snimanja Nebeske teme-filma o Vladi Divljanu

VladaD

Producentska kuća “Starhill” se ovih dana priprema za poslednju fazu snimanja filma “Nebeska tema” o životu i radu muzičara Vlade Divljana.

“U septembru i oktobru uspešno je obavljeno snimanje pretposlednjeg bloka filma ‘Nebeska tema’, na lokacijama u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču. Montaža filma je počela 15. novembra. Imam velika očekivanja od ovog filma i nadam se da će publici biti zanimljivo da ga gleda bar onoliko koliko je nama bilo uzbudljivo da ga snimamo”, kaže reditelj i scenarista Mladen Matičević.

U narednom periodu, tokom jeseni i zime, snimaće se u zatvorenim prostorima, a početkom proleća biće snimljene scene koje zahtevaju lepo i sunčano vreme.

Premijera “Nebeske teme” planirana je za početak leta naredne godine.

Hibridna forma filma “Nebeska tema” sa autentičnom kombinacijom dokumentarnih i igranih elemenata, uz najznačajnije domaće i regionalne autore koji će specijalno za ovu priliku snimiti (i u filmu izvoditi) nove verzije čuvenih pesama Vlade Divljana, čini ovaj film jedinstvenim projektom koji još uvek nije viđen na našim prostorima, ističu producenti.

U filmu učestvuju Zdenko Kolar, Darko Rundek, Momčilo Bajagić Bajaga, Svetozar Cvetković, Aleksandar Šandorov, Dušan Strajnić (Stray Dogg), Mladen Juričić Max, Srđan Gojković Gile, Srđan Šaper, Goranka Matić, Momčilo Moma Rajin, Dina Divljan, Stevan Divljan i Pavle Divljan, Emil Tedesći, Ivana Šoljan, Bojana Vunturišević, Dušan Kojić Koja i drugi.

Ostvarenje scenariste i reditelja Mladena Matičevića zamišljeno je kao filmska posveta jednom od najznačajnijih muzičkih autora sa naših prostora.

Kao hibrid dokumentarnog i igranog filma, “Nebeska tema” po formi i narativnoj strukturi biće sličan odnosno srodan svom glavnom junaku – istovremeno i dokument i bajka, i urban i emotivan i romantičan, stoji u saopštenju kuće “Starhill”.

tanjug.rs