Possessed – vrhunac koncertne metal sezone u Zagrebu

Dežurni “krivci” za ovaj pravi death metal spektakl u srcu Hrvatske su Abyssal Booking i NASTY Events. Oni će 21. jula u zagrebačkom klubu Močvara predstaviti pionire i jedne od rodonačelnika death metal pravca, legendarni Possessed.

Na čelu sa sada već legendarnim Džefom Bekerom, ove svjetske ikone death metala vedre i oblače žanrom od davne 1983. godine. Pomisao o četrdeset godina na sceni je sama po sebi za svako poštovanje.

Tri puna albuma, dva EP materijala, bezbroj koncerata i mnogo split, live i kompilacijskih izdanja su Possessed pozicionirali na samo čelo underground scene. Iako su ovi džugernauti metala potpisani za Nuclear Blast, oni se nikada nisu odrekli podzemlja i iskrene underground estetike.

“Generalno smo možda dosad od svih koncerata koje radimo i najuzbuđeniji jer dovodimo bend koji je sami predvodnik cijelog žanra. Kada smo počeli organizirati koncerte, više smo brijali na manje koncerte, no desilo nam se sad zadnjih par godina da je cijela priča koju imamo dobila dosta dobar prijam te se otvorila mogućnost za ovakvim nečim”, ekipa iz Abyssal Bookings nije krila svoje oduševljenje organizacijom događaja ovako velike magnitude.

Ovo će za Possessed biti sjajna prilika, da zagrebačkoj ali i publici iz okolnih zemalja koja će doći u Močvaru, predstavi svoj posljednji album “Revelations of Oblivion” koji je izašao 2019. godine i predstavlja jedan od najboljih povratničkih albuma u metal muzici generalno.

Domaćini su se potrudili da na pravi način zagriju fanove za nastup Possesseda. Kao predgrupe nastupiće Bezdan (hrvatski black/death metal), Serpentslain (hrvatski melodic death metal), Vapor (američki thrash metal), Stoic Suffering (američki progressive deathcore) i Matt Miller (američki metal).

Iz Abyssal Booking su dodali:

“Dosta smo uzbuđeni jer je ovo sve što radimo nemali poduhvat. Ako uspije sve onako kako smo zamislili.. iduće godine će biti još bolja sezona.”

Ostaje nam da se nadamo da će publika prepoznati ovaj događaj i doći podržati kako bendove, tako i organizatore koji svakako ovim događajem ulaze u ligu ozbiljnih promotera u ex-YU prostoru.

His needs are fulfilled
The flames are now burning hot
Bodies are burning
The people are killed
Torture the reason we fought

Death Metal
Death Metal

Kill them pigs

Total
0
Shares
Previous Article
Philip Sayce u četvrtak u Banjaluci u sklopu evropske turneje-min

Philip Sayce u četvrtak u Banjaluci u sklopu evropske turneje

Next Article
DemoFest-i-Kontakt-1080x1080-min

“Kontakt na Demofestu” – Profesionalci muzičke industrije iz cijelog regiona stižu u Banjaluku