pourpur-ja

pourpur predstavio novi singl “ja”

Novi singl kruševačkog benda pourpur. Pesma “ja” je treći singl kojim, pored prethodna dva singla “glad” i “stranci”, bend najavljuje zvuk koji se može očekivati na debitantskom albumu. 

Sadašnji singl je takođe sniman tokom leta 2019. godine i produciran je od strane Gorana Crevara u studiju Digimedia. 

Dizajn omota singla potpisuje Stefan Gajić. 

pourpur je kruševački alternativni rok bend osnovan u januaru 2018. godine koji čine: Aleksa Matić, Nikola Matić, Stefan Mijajlović i Uroš Savić Kain.

Bend osnivaju Stefan Mijajlović i Uroš Savić Kain u januaru 2018. godine, sledećeg meseca se bendu pridružuju Zlatko Petković (ZAA, Scarps, Katabazija) na bubnjevima i Matija Pešić (Keni Nije Mrtav) na basu. U ovoj postavi bend izbacuje dva demo snimka tokom februara 2018. na Soundcloud-u. U martu Matija napušta bend, a na njegovo mesto dolazi Nikola Matić.

U ovom sastavu bend prvi put nastupa u junu u Kruševcu na Bagdalskom rok festivalu demo bendova nakon čega sledi period nastupa na festivalima demo bendova uključujući festival Omladina u Subotici, pozitivNi u Nišu i nastup na Kuršumlijskoj gitarijadi. U avgustu bend se seli u Beograd i ponovo menja postavu, na mesto bubnjara dolazi Aleksa Matić i bend nastupa na Rokerijadi u Petrovcu na Mlavi.

Total
28
Shares
Previous Article
MILAN B. POPOVIĆ i JOVAN PETROVIĆ photo Jakša Vlahović photo Marina Petrović

'Umoran drug' nova saradnja Milana B. Popovića i Jovana Petrovića

Next Article
Amira Medunjanin

Amira Medunjanin 12, 13. i 15. novembra u beogradskoj Kombank dvorani