Share
Poznata imena bendova koji će nastupiti na BL Rising-u 19

Poznata imena bendova koji će nastupiti na BL Rising-u 19

Već drugu godinu za redom, Banja Luka će biti prestonica jednog od najvećih underground događaja u regionu posvećenih isključivo autorskim bendovima.

Ove godine, BL Rising će trajati 2 dana, a na binu će se popeti 8 bendova iz 2 države i nekoliko gradova. Za razliku od prošlogodišnjeg izdanja, kada smo u 3 večeri imali 12 bendova, ove godine.

imamo po jednog headlinera i po 3 benda podrške, za obje večeri.

Publiku, koja nam dolazi čak iz Slovenije i Njemačke, razdrmaće sljedeći bendovi:

Petak 5. april

  1. Dick is Dead (Doboj) – hardcore
  2. Reluctant (Tuzla) – alternativ metal
  3. Degenek (Banja Luka) – nuklearni thrash metal
  4. Grin Bulz (Banja Luka) – hip hop

Subota 6. april

  1. Bombarder (Sarajevo/Beograd) – speed/thrash metal
  2. Futurephobia (Sanski Most/Prijedor/Banja Luka) – thrash/death metal
  3. Cornix (Banja Luka) – thrash metal 4. Doom Man (Banja Luka) – eksperimetal

BL Rising 2019

U pitanju su bendovi različitih žanrova i podžanrova, kako bi svako mogao da uživa u onome što voli. Neki bendovi su skoro nastali i ovo će im biti prvi nastup, dok neki postoje već 3 decenije, što će značajno doprinijeti razmjeni iskustava i održavanju sjajne atmosfere.

BL Rising je nastao prošle godine, vođen sa dva glavna cilja: prikupljanje humanitarne pomoći i pružanje podrške autorskim bendovima.

BL Rising 19, će biti održan 5. i 6. aprila 2019. godine u banjalučkom City pubu. Početak je u 20h, a minimalna donacija za ulaz je 7KM. Prijatelji ovog događaja su City pub, Gorštak pivo, GBT, Grafo Balkan, Oroundo, PosaoPlus i regionalni muzički portal Treći svijet.

Sve novosti možete pratiti putem zvaničnog web site-a, Facebook stranice i događaja, YouTube kanala, te Instagram naloga.

  1. […] Šta od vas možemo očekivati na BL Rising-u 19? Da li vam je drago što se vraćate tamo, gdje je u neku ruku sve počelo da se […]

Comments are closed.