Share
Poznata imena takmičarskih bendova Gitarijade Vojvodine

Poznata imena takmičarskih bendova Gitarijade Vojvodine

Gitarijada Vojvodine ove godine održaće se po peti put u periodu od 28. do 30. juna 2019. godine u Кisaču, gde je i počela pre više od četiri decenije.
Srž festivala čine demo bendovi kojih je iz godine u godinu sve više prijavljenih na konkursu koji je trajao tri meseca.

Odlukom stručnog žirija, izvršen je odabir 11 takmičarskih bendova :

– Djepeto
– Genova
– Mad B
– Nemi Pesnik
– Poriv
– Red Danger
– Sanitarium
– Superego
– The Coil
– Two Fingers
– Loud

„Bitno je napomenuti da ono po čemu želimo da se naš festival razlikuje je upravo promocija rada tih mladih bednova na početku karijere, pa smo s tim u vezi obezbedili pobedniku festivala ,pored snimanja singla u Studiju M zahvaljujući saradnji sa RTV-om, značajnu promociju povezivanjem sa našim najvećim i najzačajnijim festivalom „EGZIT“ što znači da će pobednik Gitarijade Vojvodine nastupati na OPENS Future Shock bini ovog festivala što je svakako odličan motiv za svaki bend na početku karijere da u takmičarskom delu pokaže svoje najbolje izdanje i izvođenje“

Novina od prošle godine koja podrazumeva, izbor i putem fb glasanja, jednog benda sa najviše glasova publike koji se direktno plasira u takmičarski deo festivala i ove godine je izazvala veliko interesovanje među prijavljenim bendovima.

„ FB glasanje je svojevrstan način kojim smo želeli same bendove da podstaknemo da porade na svojoj promociji i promovišu svoj rad, a dodatni motiv je svakako i direktan plasman u takmičarski deo festivala. Pa tako može da se desi situacija da bend , koji ne bih inače prošao sud žirija, sebi obezbedi nastup na bini Gitarijade Vojvodine i možda čak i pobedu! “ – ističu članovi organizacinog odbora Gitarijade Vojvodine.

Bend koji je ove godine osvojio najveći broj glasova putem fejsbuk društvene mreže je Bubamara bend, koji svakako prestavljaju mlade nade rok scene.
Uzimajući u obzir interesovanje i zalaganje bendova za fb glasanje, odlukom organizacionog odbora prihvaćene su prijave još dva benda koji su osvojili drugo i treće mesto putem fb glasanja i u pitanju su bendovi Prvi red i Neman.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, partner na projektu je Fondacija „ Novi Sad 2021- Evropska prestonica kulture“, Omladinska prestonica Evrope OPENS 2019, medijski pokrovitelj je RTV i sponzor festivala je Lav pivo.