Share
Poznata satnica koncerta “Marky Ramone’s Blitzkrieg”

Poznata satnica koncerta “Marky Ramone’s Blitzkrieg”

Poznata satnica koncerta "Marky Ramone’s Blitzkrieg"

Četiri decenije panka Beograd će proslaviti koncertom Marky Ramone-a i njegovog Blitzkrieg-a! Nekadašnji bubnjar čuvenog američkog pank sastava Ramones, Marky Ramone, sa svojim bendom ,,Marky Ramone’s Blitzkrieg” održaće koncert 08. decembra u Mikser House-u u 21h.

2016. godina se širom planete obeležava kao godina panka, pa će i Beograd feštom koja se priprema u Mikser House-u 8. decembra obeležiti ovaj značajan jubilej.

Pank je i danas, u 2016. godini – PANK! Izraz. Stav. Kulturni pokret. Snažan kao i davne 1976. kada je rođen.

Rodonačelnici panka i jedan od najvećih bendova svih vremena, uz koji su stasavale mnoge generacije širom sveta i koji ostavio je neizbrisiv trag na planetarnu kulturu, i svetsku muzičku scenu – The Ramones.

Nakon sjajnog nastupa na Exit festivalu 2008. godine i dva rasprodata koncerta u SKC-u, Marky Ramone dolazi da proveri koliko se domaća publika seća najznačajnijeg punk-rock benda svih vremena “Ramones”.

Dobitnik Grammy nagrade za životno delo, Marky Ramone, povodom 40 godina od izlaska kultne ploče “Ramones”, Beograd će podsetiti na himne mnogih generacija, koje sada već spadaju u klasike svetske muzike i na snagu koju i danas nose – “I wanna be sedated”, “Pet Semetary”, “Blitzkrieg Bop”, “Sheena is a punkrocker”, “Rock n roll highschool” i mnoge druge.

Marky je počeo da svira bubnjeve 1971 u hard rok grupi Dust, a kao član originalne postave Ramones svirao je 15 godina, koju su još činili legende Johnny, Joey i DeeDee.

U oktobru 2001, Marky je dobio MTV nagradu za životno delo, a nagradu mu je uručio Bono Vox iz grupe U2, a naredne godine je primljen u Rokenrol kuću slavnih u New York-u.

Satnica:
21h – otvaranje vrata
21- 22:30h – DEE JAY MINYA RAMONE
22:30h – Marky Ramone

Redovna cena ulaznice iznosi 1.590 dinara, dok će na ulazu u Mikser House, ukoliko ih ostane, koštati 2.000 dinara.

Takođe, ograničeni kontigent od 100 ulaznica za vip galeriju dostupan je u pretprodaji po ceni od 2000 dinara.

clubbing.rs