Lepša Brena Prazni gradovi plešu

„Prazni gradovi plešu“: Debi album benda Lepša Brena

„Bušilicom sam doneo odluku, praznina će nas spojiti…“

(Lepša Brena – 432; Matta-Clark)

Ova praznina je sada ispunjena muzikom. Arhitektonskim popom.

Na svom prvom albumu Lepša Brena ulazi u grad i ne prihvata da je on otuđen, hladan, dosadan i prazan. Sa 9(+1) pesama, novosadski arhi-pop duo poziva na razotkrivanje svakodnevnih, banalnih detalja grada koje uzimamo zdravo za gotovo, i pretvara ih u muzičke numere koje pozivaju na razmišljanje i pokreću na ples. Od ljubavne pesme o betonu (Beton #1) preko suptilne društvene angažovanosti (Kuhinja+spavaća) i neuhvatljivih fenomena arhitektonskog dizajna (Velika Scena, Atelje 212; 432; Matt-Clark; Mostovi „Sloboda“) sve do oživljavanja napuštenih, naizgled mrtvih urbanih sredina i prostora (^Ljubav na krovu^; Prazni gradovi), ovaj album govori o melanholiji grada na drugačiji, razigraniji način.

Prazni gradovi konačno plešu.

Album je snimljen u Budimpešti, Novom Sadu i Subotici u raznim periodima tokom prethodne dve godine. Na njemu sviraju i pevaju Attila, Višnja i Andrej. Pesme Lepše Brene crpe muzičku inspiraciju iz mnoštva žanrova (od new wave-a preko trip-hop-a do indie electro-rock-a).  

PRAZNI GRADOVI PLEŠU izlazi 22/10/2020, u izdanju Studentskog kulturnog centra Novi Sad. CD koji sadrži i poster i tekstove pesama dostupan je preko lepsabrena@gmail.com

Prva koncertna promocija i prodaja albuma biće održana u CK13 u Novom Sadu, 24/10/2020 od 20.30h. Više o događaju možete pogledati ovde.

Spot za prvi singl sa albuma, „Velika scena, Atelje 212”:

Total
2
Shares
Previous Article
Zebas pobjednik je 24. sezone HGF-a

Zebas pobjednik 24. sezone HGF-a

Next Article
Hladno pivo singlom "Kišna nedjelja" najavljuje novi album

Hladno pivo singlom "Kišna nedjelja" najavljuje novi album