Share
Premijera: Aberdar objavio novi singl i spot “Sleser”

Premijera: Aberdar objavio novi singl i spot “Sleser”

Banjalučki alternativni rok bend Aberdar predstavio je novi singl “Sleser”, kao i prateći videospot.

“Pjesma je posvećena starim “Slesher” filmovima tipa: Helloween, Petak 13ti, Jason, Scream, Chucky. Starim dobrim Hororima. Inače svi smo mi u bendu veliki fanovi starih slešera i htjeli smo da napravimo pjesmu iz ljubavi prema tim starim dobrim filmovima. Današnji horori su svi na istu temu i samo se baziraju na “jumpscare” faktoru, u principu iskoči nešto i prepadneš se, nema više priče i onih momenata kada sjediš u kinu u stolici i vidiš karaktera poput Michael Myers kako samo gleda u tebe i ubrizgava strah pogledom.”

“Poruku pjesme može svako drugačije da shvati. Pjesma se odigrava u prvom licu kako neko može da zamisli da je on taj koji bježi od slešera ali ne može da pobjegne. Naše iskreno mišljenje je da slešer ne mora biti neko lice pod strašnom maskom. Može biti nešto što vas muči a ne možete pobjeći od toga, može biti neka ankcioznost prema nečemu, jednostavno stvari od koje znate da ne možete pobjeći, besparica recimo haha od nje se nikako ne može pobjeći. Šta vi mislite da je vama u životu “Sleser”?

Za snimanje, režiju i montažu spota zaslužan je Branko Bujić.

“Spot je sniman u Vježbaonici kod našeg prijatelja Dine Mazara iz prostoga razloga što za ovo doba korone nismo bili u mogućnosti da reazlizujemo spot koji smo prvobitno planirali. Spot je snimao i montirao i rezirao Branko Bujić. Tematika spota je crno bjela gdje bend svira u prostoriji gdje inače uvježbava pjesme za dolazeći album. Puno sati i truda i znoja je ostalo u tome prostoru pa smo se odlučili da je najbolje da tu snimimo spot.”

“Gledajući da sve samostalno radimo jako smo zadovoljni nasim pjesmama.
Pjesme radimo tako što bubanj snimamo u Oksigen Studiju kod Momira Nikića a onda sve ostalo radimo u “kućnoj” atmosferi kod Bojana Bujića.
U današnje doba nije potrebno da se troši veliki novac u skupim studijima ako neko ima u bendu da zna raditi Mix i Master.”

Aberdar-bend

Krajem godine izlazi debi album.

“Album koji izlazi, nadamo se najranije u novembru, će da sadrži 8 pjesama gdje je tematika svake pjesme drugačija. Što bi se kod nas reklo “Za svakoga po nešto”. Nosi naziv “Kolos” po prvome našem izdatom singlu. Na albumu će biti svakakvih smjerova muzike od malo tvrdjeg roka, post žanra, alternative i stonera. Realizacija sad teče bez ikakvih problema kako se situacija sa koronom smirila. Planirali smo bilio mnogo ranije da posjetimo studio ali šta je tu je sad nadoknađujemo. Naravno iskoristili smo izolaciju za nove ideje. Nema stajanja haha :). Svakim danom se razvijale nove ideje koje ćemo da iskoristimo za novi album. Al’ o tome neki drugi put. Za sad smo u iščekivanju našeg prvog albuma i drago nam je da se našim drugarima svidjaju naše pjesme. Pa čak i oni koji ne slušaju malo tvrdji zvuk su rekli da im se dopada.”

“Nadamo se da kad se ukinu ove mjere i da se vidimo negdje na nekom festivalu. Pozdrav.”

Zapratite bend na njihovoj Facebook i Instagram stranici.