Share
Preminuo banjalučki muzičar Lado Jakovljević

Preminuo banjalučki muzičar Lado Jakovljević

Banjalučki muzičar Lado Jakovljević preminuo je u Banjaluci u 38. godini poslije kraće i teške bolesti.

Smrt mladog muzičara iznenadila je i rastužila mnoge njegove kolege, koje su se potresnim porukama opraštale od njega, prenose Nezavisne.

“Drug moj, sjedim i gledam tvoje slike, jer ne vjerujem da si nas napustio. Neka te anđeli čuvaju tamo negdje daleko i s tobom zauvijek pjevaju! Srešćemo se opet na nekom ljepšem i bezbolnijem mjestu, pa ćemo skupa uz gitaru zapjevati….’Budi moja voda, ja sam sada vatra…..’!”, napisala je pjevačica Maja Tatić na društvenim mrežama.

Lado je svoje muzičke korake započeo u grupi “Toranj”, a često je govorio da je s njom proputovao cijelu Evropu i da taj period života nikad neće zaboraviti. U septembru 2006. godine promovisao je solo album “Vidim san”, a pjesme “Čar”, “Sreća”, “Tebe sanjam”, govore o emotivnoj strani njegove ličnosti.

Često je govorio da inspiraciju za tekstove uglavnom dobija pred spavanje ili na pecanju te da je uvijek zapisivao sve stihove koje bi smislio.

Društvo mu uglavnom nije bilo s estrade, ali imao je nekoliko kolega s kojima je volio provesti vrijeme, a to su bili Maja Tatić, Goran Kovačić, Saša Berendika, Mario Zlatinić i drugi.

“Lado je bio čovjek čiste duše i srca. Takva je bila i muzika koju je stvarao i svirao. Radio je sve iz ljubavi, a ta ljubav će ostati na ulicama ovog grada, jer samo ona može ostati za nama. Ostavio je neizbrisiv trag za sobom”, rekao je Mario – Markez Zlatinić, banjalučki muzičar i veliki prijatelj preminulog Jakovljevića.

Posljednje pozdrave banjalučkom muzičaru uputio je i njegov kolega Dragan Marković, s kojim je često dijelio pozornicu.

“Lado Jakovljević je uvijek bio dobronamjeran prema svima. Pozitivan i vedrog duha, uvijek s osmjehom na licu… Uvijek spreman pomoći i podijeliti, makar i na svoju štetu. Talentovan muzičar, kantautor i gitarista, koji je sarađivao sa svim muzičarima u Banjaluci. Odmalena me hrabrio, savjetovao i podržavao na mom muzičkom putu, a privatno je uvijek bio dobar prijatelj. Prava je šteta što više svog kreativnog dara i muzike nije stigao podijeliti s nama. Svima ćeš nam nedostajati”, rekao je Marković.

Od Lade su se oprostili i drugi muzičari grada na Vrbasu, među kojima su Dejan Zorić i Dragan Moconja.

“Prijatelju Lado, posljednje zbogom ti želim. Ostaješ dio naše mladosti, naših života i našeg grada. Neka te gore čuvaju dragi Bog i šapat anđela”, napisao je Zorić.

Moconja je dodao da će Jakovljevića pamtiti kao sjajnu dušu i divnog čovjeka.

“Bio je čovjek od podrške, čovjek od muzike, veliki čovjek. Banjaluka je izgubila divnu muzičku dušu”, rekao je Moconja.

Mjesto i vrijeme sahrane Lade Jakovljevića biće nakadno objavljeni.