Share
Preminuo Bill Rieflin, bubnjar bendova Ministry, R.E.M. i King Crimson

Preminuo Bill Rieflin, bubnjar bendova Ministry, R.E.M. i King Crimson

Bill Rieflin, bubnjar Ministryja, R.E.M.-a i King Crimsona, preminuo je u 59. godini života.

Kako navode njegovi suradnici na društvenim mrežama, preminuo je nakon borbe s rakom.

Vijest je potvrdio gitarist King Crimsona, Robert Fripp.

“Teškim srcem obavještavamo vas da je naš dragi prijatelj i bubnjar Bill preminuo. Bill mi je poslao ovu fotografiju prošlog tjedna, na kojoj su on i Lenny Kaye. U gradu je bila Patti Smith Group i trebali su se družiti. Bio je oduševljen što će vidjeti dobre prijatelje i okupiti ih na svojoj čudnoj kinesko-američkoj večeri. Druga uspomena stara je desetljećima, kad sam prvi put sreo Billa u baru u Seattleu, sjedili smo za masnim stolom pijući viski i u tišini i strahopoštovanju slušali Birdland iz džuboksa. Njegova pozornost prema toj pjesmi tada dala mi je ideju da radim s Billom, tu je započelo stvaranje čarobnih i lijepih suradnji i doživotnih prijateljstava”, napisao je Robert.

Fanovi su ostavljali komentare sućuti.

“Tako mi je žao zbog gubitka vašeg dragog prijatelja i kolege glazbenika. Jako mi je žalosno ovo čitati. Imate najljepši način govora i pisanja. Neka vam naš Nebeski Otac, svi vaši prijatelji i svi vaši obožavatelji donesu mir i utjehu u ovo vrijeme žalosti.”

Karijeru je započeo 70-ih i 80-ih godina u Seattleu, a svirao je tada s bendovima kao što su The Telepaths i The Blackouts. Nekoliko članova potonjeg kasnije su se pridružili Ministryju.

Upravo je ta scena donijela slavu ovom bubnjaru jer je bio dio klasičnih albuma Ministryja poput “The Land of Rape and Honey”, “The Mind Is a Terrible Thing to Taste” i “Psalm 69: The Way to Succeed and the Way to Suck Eggs”.

Pridružio se R.E.M.-u gdje je bio do raspada 2011. Pojavio se na albumima “Around the Sun”, “Accelerate” i “Collapse Into Now”.

Do smrti bio je član King Crimsona, iako više nije bio na turnejama još od 2016.

24sata.hr/index.hr