Share
Preminuo Slobodan Vujević Vuja, osnivač grupe Ambasadori

Preminuo Slobodan Vujević Vuja, osnivač grupe Ambasadori

Osnivač sarajevske grupe Ambasadori i jedan od osnivača diskografske kuće Diskoton te bosanskohercegovački kompozitor, aranžer, tekstopisac i producent Slobodan Vujović, zvani Vuja, preminuo je juče u 70. godini.

Autor je niza izuzetno uspješnih kompozicija, među kojima i čuvene pjesme Ne mogu skriti svoju bol, koja je 1976. Jugoslaviju predstavljala na Evroviziji.

Ovo je na svom Facebooku objavila Jasna Gosipić i dodala:

“Jednog sasvim običnog sarajevskog dana, pozvao me je da budem član grupe “Ambasadori” i tako u velikoj mjeri odredio moj život. Bilo je to više od muzike i više od običnog dana, bio je to životni put i opredjeljenje. Takav isti “običan” dan imale su i moje drage kolege Zdravko Čolić, Ismeta Dervoz i Hari Varešanović. Svako od nas u životu ima takav dan u kojem se određuje, ali sretan je onaj koji ima tu sreću da mu neko pruži ruku kao što je Vuja pružio nama. Nažalost, daljine su nas razdvojile, ali zauvijek će ostati naše zajedničke pjesme i svaka tvoja nota koju si nam podario. Koliko su tvoje pjesme lijepe, govori činjenica da su i danas među najslušanijima i najljepšima, putuju kroz generacije. Počivaj u miru, dragi Vuja, vole te tvoji pjevači. Čola, Ismeta, Hari i Jasna. Porodici upucujemo najiskrenije saučešce”, napisala je Jasna.

Datum, mjesto i vrijeme posljednjeg ispraćaja Slobodana Vujovića za sada nisu objavljeni.