jewy sabatay prep. melanija

“Prep. Melanija” – predstavljena dosad neobjavljena pjesma benda Jewy Sabatay

Neobjavljena pesma “Prep. Melanija” pančevačkog kultnog benda Jewy Sabatay ugledala svetlost dana.

Pored regularnih albuma, kao po nekom nepisanom prokletstvu, uvek postoji nekoliko neobjavljenih/nedorađenih pesama, koje komercijalnim, aktivnim ili sveže raspuštenim bendovima služe da “popune kasu” u prelaznom periodu.

Srećom, postoji i druga strana, kada se nenadano otkrije još po koji biser benda koji je osvojio srca alternativne publike.

Kultni Pančevci Jewy Sabatay ne postoje već dosta godina, jer su prestali sa radom iz ličnih razloga. Ipak, pored akustične obrade “Okean sreće” od strane Velibora Nikolića, gitariste i pevača Jewy-ja, sada u Brigandu, pronašao je neobjavljenu pesmu “Prep. Melanija“, koja zbog tehničkih razloga (čitaj: nedostatak mesta na disku) nije objavljena na albumu “Nihilist” (Microphonia Records, 2007).

Po Veliborovim rečima, “Prep. Melanija” je snimana je u kućnim uslovima 2006. godine i od onda je čekala da se “pronađe u fioci, nakon 15 godina”.

Ovom prilikom predstavljamo remasterovanu verziju pesme, od strane Velibora, a na vama je da se prepustite teškim riffovima na ovu sparinu, uz po koje pivo i ledenu knedlu u grlu.

Na pesmi su radili: muzika – Velibor Nikolić i Vladimir Dimitrijević, tekst – Vladimir Dimitrijević, itare i vokal – Velibor Nikolić, bas – Vladimir Dimitrijević i bubnjevi – Slobodan Bugarin.

Total
0
Shares
Previous Article
Quasarborn_2021

Quasarborn u četvrtak u beogradskom klubu Drugstore

Next Article
Marvin Gaye

Snima se film o legendarnom Marvinu Gayeu