Share
Prince u animiranom videu za pesmu “Holly Rock”

Prince u animiranom videu za pesmu “Holly Rock”

Prince – Originals” je definitivno mnogo više od posthumne kolekcije demo snimaka. Za razliku od nekih drugih, srodnih izdanja, ovo odiše ekstravagancijom koja krasi samo velike artiste poput Njegovog veličanstva u čizmicama sa visokom petom.”   (“Nedeljnik”)

Na repertoaru imamo zaista izvanrednu kompilaciju našeg omiljenog izvođača – Prinsa. Sasvim dovoljno za veliku avanturu koju pruža ovaj veliki album na vinilu ili CD-u.”   (“City Magazin”)

U saradnji sa The Prince Estate, Warner Records nastavlja sa predstavljanjem pojedinačnih ostvarenja sa esencijalne kompilacije “Originals”. Podsećamo da su na ovom izdanju objedinjeni snimci koje je Prince pisao za druge izvođače. Neke od njih su omiljene među Princeovim fanovima (“Sex Shooter” –  Apollonia 6, “Make-up – Vanity 6, 100 MPH – Mazarati); pojedine su postigle fantastičan uspeh (“You`re My Love” – Kenny Rogers, “The Glamorous Life” – Sheila E., “Love… Thy Will Be Done” – Martika, “Nothing Compares 2 U” – Sinead O Connor).

Nedavno objavljen singl “Manic Monday” (urađen za grupu The Bangles), osvežio je sećanje na Princeovu najproduktivniju autorsku fazu koja datira iz vremena priprema za snimanje filma “Purple Rain” i turneje koja je potom usledila.

Pesmu “Holly Rock”, Prince je namenio svojoj višedecenijskoj saradnici i prijateljici Sheile E. Singl je iskorišćen za potrebe kultnog filma “Krush Groove” iz 1985. (u kom se pojavljuju: Sheila E., Run-D.M.C., The Fat Boys, Kurtis Blow, Blair Underwood, New Edition). Iako pesma nikada nije postala hit, stekla je status nezaobilazne fanki teme.

U Princeovom inicijalnom izvođenju, pesma “Holly Rock” snimljena je iste nedelje u kojoj je autor snimio svoj čuveni hit “Kiss”, u Sunset Sound studiju u Los Anđelesu. Kao u svim ikada zabeleženim interpretacijama, Prince i u ovom vibrantnom i duhovitom nastupom prosto – fascinira.

Posebnu pažnju vam skrećemo na specijalno za ovu priliku napravljen animirani video.