Share
Procurio kompletan novi album Metallice

Procurio kompletan novi album Metallice

Tri dana prije zvaničnog izlaska albuma na svjetsko tržište – najnoviji album benda Metallica, Hardwired…to Self-Destruct procurio je na internetu.

Pjesme Hardwired, Atlas, Rise! i Moth Into Flame su ranije predstavljene publici putem zvaničnog YouTube kanala i producentskih kuća – a sada je dugo očekivani album dostupan na piratskim torent izdanjima, kao i na YouTube kanalima.

Dupli album Hardwired…to Self-Destruct će biti predstavljen za dva dana pod labelom Blackened Recordings, a ovo je inače njihov prvi studijski album nakon 2008. godine i Death Magnetica.

Pauza od osam godina im je inače najduža između dva albuma u cijeloj karijeri benda koja traje od 1981. godine.

Ovo je također i prvi album na kojem Kirk Hammett, gitarista benda, nije napisao niti jednu pjesmu od kako se priključio bendu 1983. godine.

Album inače sadrži 12 pjesama, a bend na njemu radi od oktobra 2011. godine, a u međuvremenu su bili i na turneji “Metallica By Request”. Jedan od producenata bio je i legendarni Rick Rubin.

Većinu tekstova na albumu napisali su James Hetfield i Lars Ulrich, dok je svoj doprinos dao i basista Robert Trujillo na drugoj pjesmi sa drugog diska ManUNKind.

Lista pjesama: Hardwired…to Self-Destruct

CD 1
Hardwired
Atlas, Rise!
Now That We’re Dead
Moth Into Flame
Am I Savage?
Halo On Fire

CD 2
Confusion
Dream No More
ManUNkind
Here Comes Revenge
Murder One
Spit Out The Bone

ba.n1info.com