Share
Prolećna turneja filma „Limunovo drvo”

Prolećna turneja filma „Limunovo drvo”

Limunovo drvo

Popularni film Branka Radakovića „Limunovo drvo”o prvom bendu legendarnog Milana Mladenovića, nakon kraće pauze nastavlja sa svojim projekcijama. U ponedeljak 21. marta, sa početkom u 20 časova, piće prikazan u art bioskopu „Aleksandar Lifka”, u Subotici.

U četvrtak 21. aprila biće prikazan u Centru za kulturu „Sirmijum art”, u Sremskoj Mitrovici, da bi u subotu 23. aprila konačno imao premijeru i u Beogradu. Mesto ove premijere je „Akademija 28”. Prva beogradska projekcija ne bi trebalo da bude i jedina u prestonici, već se očekuje da ih bude još mnogo.

Radaković je za Filmske radosti u vezi prolećne turneje izjavio: „Navedeni datumi i mesta su potvrđeni definitivno. No, nije nemoguće da dođe do nekih blagih izmena, ali kako sada stoje stvari, to je to. I što je još važnije – U međuvremenu će se verovatno desiti još neka. Do leta sigurno, ali u ovom trenutku ništa ne mogu da potvrdim, sem za ove tri. Mogu reći samo još, da sam u pregovorima u vezi nekih projekcija van Srbije, ali dalje od toga ne bih”.

Kao što je već poznato, Branko Radaković je film počeo da snima decembra 2013, a postprodukcija je završena krajem jula prošle godine.

Onda je krenula opšta pomama za tim dokumentarcem.

2015. je imao dve predpremijerne projekcije na zaječarskoj gitarijadi i u Somboru, četiri spektakularne projekcije u Zagrebu, učešća na filmskom festivalu „Bdenje duše” u Sremskim Karlovcima, kao i dve projekcije u Novom Sadu.

21. marta imaće prvu projekciju ove godine.

filmske-radosti.com