Artan-Lili

Promocija prva dva studijska albuma grupe Artan Lili

ARTAN LILI i PGP RTS: Promocija albuma 11. jun 2021. u 13.00h – PGP prodavnica RTS Kluba

Albume beogradske noise pop grupe ARTAN LILI, objavljuju dve najveće regionalne muzičke izdavačke kuće u regionu: PGP RTS i Croatia Records.

Pod okrilje najvećih, grupa je decembra 2019. godine došla “punih ruku”- sa pet singlova i isto toliko video spotova za pesme za predstojeći, treći album.

Prva dva studijska albuma, “Artan Lili” (2015.)  i “New deal” (2016.), ovekovečena su na kompakt diskovima i dostupna svima u regionu i šire, od marta 2020. i to- kao raskošan “paket”, sa dva diska na kojima su ukupno 23 pesme.

„Grunuli smo na početku baš jako i nakon toga, dobrim tempom nastavljamo, uzlaznom putanjom svih ovih godina…“

poverava frontmen benda, Bojan Slačala.

I zaista, ARTAN LILI ne samo da sukcesivno objavljuju svoje albume, već po istom principu neprekidno unapređuju  i svoja muzička, stvaralačka dostignuća: 

  • 2014. godine, kritičari su im dodelili titulu najperspektivnijeg mladog benda u regionu
  • Ustanovili su (sada već opšte prihvaćen) trend „singl po singl“ objavljivanja albuma (decembra 2019. lansirali i trend „5 dana zaredom- 5 novih pesama- 5 novih spotova“ za budući, 3. album)
  • Ostvarili su status jednog od koncertno najaktivnijih bendova naših prostora (prvi veliki koncert u Beogradu „Vračar rocks“ Božidarac 13.2.2015.)
  • Mnoge pesme su osvajale i osvajaju prva mesta na svim najznačajnijim top-listama u regionu (najšire popularna i najčešće proglašavana hitom u medijima i među publikom je pesma “Ako stanemo tu”)
  • Prvi su dobitnici regionalne nagrade za muzičko delo od izuzetne vrednosti, koju dodeljuje Zadužbina Milana Mladenovića (za pesmu „D.E.P.R.A.”)

Grupa postoji od 2013. godine, ali se tokom vremena postava ustalila u sada već prepoznatljivu četvorku.

ARTAN LILI su : Bojan Slačala (bas i vokal), Romana Slačala (vokal i daire), Marko Ajković (bubanj) i Ivan Skopulovič (gitara). 

Foto: Ivana Čutura

Total
0
Shares
Previous Article
Vikend zabavljanje Attack

Vikend zabavljanje: ljeto u dvorištu Medike 11.6. - 11.9.2021

Next Article
Bones in Butter The Cave

Bones in Butter predstavio novi singl i spot "Her Cave"