Proto Tip Duša u šaci - foto mladen šijan

Proto Tip objavio novi video singl “Duša u šaci”

Beogradska grupa Proto Tip predstavlja i treći video singl sa budućeg debitantskog albuma. “Duša u šaci” je čista metafizika u četiri minuta nastala u Down There Studiju u produkciji Uroša Milkića.

Singl je dostupan na svim digitalnim platformama, kao i na bandcampu, a video u režiji Nemanje Bajagića i Đurđice Bošković pogledajte na YouTube kanalu grupe.

Za svaku novu pesmu Proto Tip u priču uvede jedan potpuno novi kontinent osećanja i ostane bez jednog člana benda. Nezavisno od aktuelne postave koju čine Nikola Čučković (vokal, gitara), Damjan Nedelkov (gitara), Nikola Bugarčić (bas) i Danilo Ilić (bubanj), na singlu “Duša u šaci” učestvovali su Vuk Knežević (bas) i Vukašin Radić (bubanj). I ta mešavina novo-staro, sreća-tuga, ravnodušnost-haos, ljubav-očaj izbija iz svake pore ove pesme, uz Nikolinu mantru “Mi ne menjamo dan za noć, već nižemo dane i nižemo noći”, euforični gitarski solo, genijalne prelaze, zlokobne sintove i piterhukovski bas. 

“Tematski pesma je bliska prvom singlu “Kako ovde”, ali sa razlikom u stavu s kojim se pristupa problemu. Dok je “Kako ovde” stvarala utisak sateranosti u ćošak i imala jednu fatalističku notu, ovde se lirsko Ja avanturistički i naivnije hvata u koštac sa nemani. Druga strofa se otvara metatekstom (EKV) i sadrži komentar i distinkciju spram novog vala. Muzički pesma je stvarana pod snažnim utiskom benda Spaceman 3, u smislu da je nastala iz početna 2 tona na gitari,” demistifikuje genezu pesme Nikola.

Proto Tip su tokom poslednjih nekoliko meseci premijerno svirali u Ljubljani kao specijalni gosti Repetitora na velikom koncertu u Kino Šiška, a potom i samostalno u zagrebačkom KSET-u. Njihov sledeći koncert je u Beogradu u klubu Drugstore 16. juna, gde su domaćini američkom bendu The Black Lips.

Foto: Mladen Šijan

Total
1
Shares
Previous Article
Nismo_nikud_ni_krenuli_šinobusi

Šinobusi objavili novi album "Nismo nikud ni krenuli"

Next Article
Vizelj Struja

Vizelj predstavio novi singl i video spot "Struja"