Share
Prva konferencija KONTAKT 23. i 24. marta u Beogradu

Prva konferencija KONTAKT 23. i 24. marta u Beogradu

Prva konferencija KONTAKT proizašla je iz potrebe umrežavanja organizatora i promotera regionalnih muzičkih festivala, turističkih udruženja i organizacija, kulturnih centara, klubova i ostalih delatnika u kulturi i umetnosti. Proizašla je iz potrebe stvaranja jasne infrastrukture u muzičkom biznisu i brisanja kulturnih granica u regionu, jer su muzički festivali glavni turistički adut balkanskih zemalja, a muzički turizam postaje sve popularniji u Evropi i svetu.

Učešće u KONTAKTU uzeli su predstavnici najznačajnijih festivala iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore, koji će kroz primere dobre prakse, inspirativne tribine, kreativne panele i javne diskusije, ukazati na nove trendove i još jasnije mapirati region kao izuzetno plodno tlo za razvoj muzičke industrije. Među njima su: Exit, Love Fest, Demo fest, Indigo, Ment, Mikser festival, Arsenal, Nišville, Supernatural, Dev9t, Southern Soul, Musicology, ŽednoUho/SuperUho, Outlook, Bedem fest, OK fest, Sea Rock i mnogi drugi vodeći regionalni turističko-festivalski brendovi.

Paneli, tribine i diskusije vodiće se na sledeće teme:

Festivali promoteri gradova, Festivali od ideje do realizacije, Festivali kao destinacije, Savremena diskografija.

Prvi KONTAKT odigraće se 23. i 24. marta u Cetinjskoj ulici, u centru susreta Beograđana i gostiju prestonice, na tri lokacije: u Marsh Open Space-u održaće se paneli i diskusije, a neformalno druženje i prateći muzički program dešavaće se u Elektropioniru i Zaokretu.  Medijski partner konferencije je EDU TV.

Udruženja, klubovi, turističke organizacije i festivali će se predstaviti i na jedinstvenom kulturnoumetničko/turističkom marketu koji će biti otvoren oba konferencijska dana u Elektropioniru. Još uvek je otvoren poziv za sve zainteresovane izlagače da se prijave na kontakt@kontakt.org.rs

Ulaz na panele i tribine je SLOBODAN!