Share
“Psihički nestabilna”, novi spot benda Špurijus

“Psihički nestabilna”, novi spot benda Špurijus

Snimanje drugog albuma splitskog punk rock benda Špurijus najavljeno je singlom „Barba je partija“ uz producentsku palicu Saše Antića iz TBF-a.

Nastavak ove kreativne suradnje predstavlja pjesma „Psihički nestabilna“ kao drugi Špurijusov spot za nadolazeći album, koji je trenutačno u fazi miksanja. Za razliku od prvog singla, tematika teksta manje je lokalnog, a više univerzalnog karaktera, jasno, sažeto i nedvosmisleno. I u ovoj pjesmi osjeća se britki humor tekstopisca Domagoja Božinovića, a produkcija Saše Antića donjela je svježinu zvuka pogotovo nenapadnim ubacivanjem brass sekcije.

Pjesma je snimljena početkom 2020. godine u splitskom studiju Bozon uz snimateljsku pomoć Dina Siriščevića i Borisa Ždere, koji su uz logističku podršku ostatka ekipe iz The Plejsa, zaslužni za kompletan rad na drugom albumu benda, koji bi trebao ugledati svjetlo dana do kraja tekuće godine. Uz ustaljenu postavu benda (Domo vokal, Jojo bas, Tudor gitara i Saba bubanj), na pjesmi gostuju  Frane Mihalj (truba) i Damjan Grubić (trombon), inače članovi splitske grupe Justin’s Johnson, te Sana Perić i Klara Mucci na pratećim vokalima.

Videospot, koji je snimljen neposredno pred proglašenje epidemioloških mjera o socijalnom distanciranju, režirao je Ratko Ilijić, a u glavnoj ulozi je Klara Mucci, uz  sparing podršku osnivača benda Lea Murgića. Posebno zahvaljujemo na sponzorskoj podršci Juta Spiza i vlasniku Branku Bočini na začinjenoj večeri.

Foto: Petar Kosović