Share
Pulska gitarijada – otvoren natječaj za deseto izdanje

Pulska gitarijada – otvoren natječaj za deseto izdanje

Potrebno je poslati dva teksta pjesama, jednu sliku benda, biografiju sastava i nikako ne zaboraviti kontakt. Materijal se može poslati na mail hgu.pula@hgu.hr ili poslati odnosno donijeti na adresu pulskog sjedišta HGU-a u Istarskoj 30 ili pak donijeti ili poslati u Rock caffe

Deseta obnovljena pulska Gitarijada održat će se u subotu, 2. svibnja na Hidrobazi u sklopu Rock'n'grill festivala, a prijave za Gitarijadu traju do 12. travnja, najavljeno je na konferenciji za novinare u Rock caffeu, prenosi Glas Istre.

Autorski bendovi

Na Gitarijadu se kao uvijek mogu prijaviti autorski bendovi koji materijal nisu objavili za neku veću diskografsku kuću, ali prihvatit će se snimci nastali u samostalnoj produkciji ili objavljeni za nezavisnu etiketu. Na natječaj mogu poslati jednu ili dvije snimke, koje ne moraju biti samo studijske, nego mogu biti snimljene na koncertu ili na probi, što je možda čak i bolje, kako je istaknula Nataša Petrić Tasha iz pulskog ogranka Hrvatske glazbene unije koja u suradnji s Rock caffeom organizira Gitarijadu. Potrebno je poslati dva teksta pjesama, jednu sliku benda, biografiju sastava i nikako ne zaboraviti kontakt. Materijal se može poslati na mail hgu.pula@hgu.hr ili poslati odnosno donijeti na adresu pulskog sjedišta HGU-a u Istarskoj 30 ili pak donijeti ili poslati u Rock caffe.

Pet bendova koji će nastupiti odabrat će žiri, a što se tiče stilova, u obzir ulaze svi osim zabavne glazbe i narodnjaka te nema ograničenja što se tiče godina. Svaki bend koji prođe natječaj imat će ukupno pola sata da pokaže što zna te će najboljeg među njima izabrati žiri. Kao gosti nastupit će prošlogodišnji pobjednici, zagrebački bend Magnar, a nakon proglašenja pobjednika publiku će zabaviti novosadski sastav Lutke na koncu koji izvodi pjesme KUD Idijota.

Nagrade za pobjednike

Pobjednika čeka plaketa Gitarijade, snimanje audio-snimka u studiju Partyzan, videa u organizaciji NO Production, te promocije u lokalnim medijima.

Mirko Mocko iz Rock caffea najavio je i Rock caffe orkestar koji će nastupiti u nedjelju, 3. svibnja a Rock ‘n’ grill počet će u četvrtak, 30. travnja, a sve se održava uz potporu Grada Pule.