Share
Punk Rock Holiday – Dan treći

Punk Rock Holiday – Dan treći

Izveštaj počijemo informacijom da je povređeni od sinoć iz Srbije i da je prošao sa razbijenom arkadom, nema ozbiljnijih povreda, niti razloga za brigu.

A na beach stejdžu fin dnevni provod. Najviše interesovanja su izazvali Chaser i Skin of Tears. Ovi drugi jako, jako dobar  bend, koji dugo postoji, bez dileme, bend za main stejdž, preporuka!

A tamo program otvoriše The Bombpops, simpatična četvorka, dve devojke i dva momka. Nastupili su pred velikim brojem ljudi. Za svaku pohvalu je publika na Punk Rock Holiday-u, isprati svaki bend.

Voodoo Glow Skuls postoje 30 godina I neguju specifičan skacore zvuk. Odabrana ekipa ispred bine se odlično provodila, mada smo možda od ovog benda više očekivali, a možda je jednostavno njihov zenit prošao.

Njujorški hardcore/punk sastav H2O je pred ispunjenim prostorom ispred bine odsvirao vrlo dobar koncert, sa horskim pevanjem, da bi totalna fešta nastala prilikom izvođenja pesme “What Happened”. Između 50 I 100 ljudi je bukvalno zauzelo binu, pa je bend jedva završio pesmu. Čini se da su malo skratili nastup, pa smo na sledeći bend čekali oko pola sata. A sledeći su svirali Satanic Surfers, I to kako-prebrzo! Možda će neko reći da  su im sve pesme slične, ali kojom brzinom sviraju, teško je i okom ispratiti. Pošto im je bubnjar pre par dana dobio prinovu, za bubnjeve je seo pevač, koji je opet nekada svirao bubnjeve u bendu I opet su zvučali neverovatno usvirano.

Nemački Beatsteaks  su malo drukčiji od većine bendova na festivalu. Više deluju kao neki alternativni rok bend, ali očigledno imaju publiku u Tolminu. Malo su sporiji, ima raznih uticaja u njihovoj muzici, pa predlažem da preslušate, možda vam se svide. Napravili su poprilično dobru žurku, čime je završen treći dan festivala.

Autor/Foto: Mladen Kurilj