Share
Punk Rock Holiday intervju – Happy Ol’ Mcweasel

Punk Rock Holiday intervju – Happy Ol’ Mcweasel

Happy Ol’ Mcweasel je sedmočlani bend iz Maribora koi svira irish punk. Na Punk Rock Holiday-u su napravili odličnu atmosferu, a Gregor (vocal) i Matej (bas) su pred svirku izdvojili vreme za Treći Svijet.

Treći Svijet:  Zanimalo nas je otkud ideja da bend svira ovu vrstu muzike, u Sloveniji ste jedini, koliko znamo?

Happy Ol’ McweaselPa, pevač I harmonikaš su se dogovorili da naprave svirku za St.Patrick’s Day. Došli smo kod gazde kluba I rekli mu da sviramo. Prvi koncert je bio mali, ali u principu, znali smo da želimo svirati neku vrstu folkpunka i ostalo je krenulo spontano.

Treći Svijet:  Niste mnogo svirali u bivšim Yu republikama?

Happy Ol’ Mcweasel – Par puta u Hrvatskoj, ništa više.

Treći Svijet:  Znate da postoji scena u Srbiji?

Happy Ol’ Mcweasel – Da, čuli smo da nas ljudi tamo slušaju, malo se i dopisujemo preko neta, ali za sad samo to. Znamo da ima publike za ovu vrstu muzike I bilo bi dobro da dođemo, voleli bi da sviramo u Srbiji, samo treba neko da nas pozove i organizuje koncert.

Treći Svijet:  A jednog dana svirka u Irskoj?

Happy Ol’ Mcweasel – Probali smo, ali nije bilo u pravom času, vidim da su Orthodox Celts svirali nedavno u Irskoj, oni su dosta “krivi” što mi ovo radimo. Ja još imam njihovu kasetu “The Celts Strike again” (Gregor).

Treći Svijet: Imate nešto novo u planu, album ili…?

Happy Ol’ Mcweasel – Snimamo demo za novi album, još nismo završili pisanje tekstova. Mnogo nas je u bendu, pa sve malo sporije ide, ali završićemo i to.

Eto preporuke za klubove da malo osveže repertoar, Happy Ol’ Mcweasel će se sigurno odužiti dobrom svirkom.

Razgovarao: Mladen Kurilj

 

Leave a Comment