Share
Punkreas, Skupljeni na brzinu i 5 minuta slave na otvaranju AKC Disco Beočin

Punkreas, Skupljeni na brzinu i 5 minuta slave na otvaranju AKC Disco Beočin

Na prvoj svirci u AKC-u Disco Beočin koja će se desiti u subotu 17.08. će nastupiti domaći 5 minuta slave i SNB (SkupljeniNaBrzinu) uz goste Punkreas iz Nikšića. Biće moguće i pazariti knjigu ”Nesvrstani” autora Đorđija Njunjića.

Beočin je dobio svoj prvi alternativni kulturni centar! Posle više od 2 godine raznih aktivnosti u režiji Underground Disco kolektiva, u Beočinu se rodio prvi AKC! Inicijativa za ovaj prostor je započeta od strane mlađih aktivista koji su svoje događaje održavali u atomskom skloništu Centra za kulturu, sport i turizam. Kako to kod nas obično biva, palanački mentalitet je preovladao, a razni tračevi iskorišćeni su kao razlog za izbacivanje kolektiva iz prostora. Očigledno nam je već svima da su sve volonterske aktivnosti postala pretnja ”ljudima na pozicijama” pa su tako ”budžetski korisnici” odnosno zaposleni u Centru za kulturu, sport i turizam, koristili svaku priliku da šire raznorazne neistine o aktivistima UDB, trudeći se svim silama da zadrže svoje pozicije, da im ”neki tamo” ne bi nešto oteli. O kulturnim radnicima u našoj državi, nećemo više trošiti reči, okrenimo se novom prostoru. Akcenat u novom prostoru se neće stavljati samo na muziku kao u prošlom, nego i na sve ostale grane kulture! AKC Disco je namenjen svima onima, koji ne mogu da pronađu svoje mesto u trenutnim ustanovama kulture, koji svoje događaje ne mogu da organizuju zbog raznoraznih prepreka (ma koliko one banalne bile) i pre svega mesto za dobro druženje, kreativno izražavanje ili partiju stonog fudbala! Sa odličnim šankom na kojem su jedini ”zaposleni” volonteri udruženja i sjajnom baštom i dvorištem, predstavlja beg iz mučne svakodnevnice.

Umetnici, aktivisti, volonteri koji žele nešto da organizuju u ovom prostoru, mogu se javiti direktno na fb stranici ili na mail: akcdisco@gmail.com