putan-club-03-06-u-zagrebackom-klubu-mocvara

Putan Club 03.06. u zagrebačkom klubu Močvara

Avant noise iz Francuske: Putan Club

Kada je, prije malo više od godinu dana, zbog pandemije nastupio totalni lockdown i vaš omiljeni klub je bio prisiljen privremeno zatvoriti vrata i otkazati čitav niz već dogovorenih koncerata i događanja. Kao što naša vjerna publika zna, vrlo brzo Močvara se snašla i u novim uvjetima te smo, unazad godinu dana, organizirali više od stotinu koncerata uglavnom domaćih glazbenika. Jedan od tih koncerata otkazanih prošle godine trebao je biti upravo Putan Club, francuski bend koji je gotovo nemoguće smjestiti u neku glazbenu ladicu.

Sami sebe opisuju kao “FeministElectronicIndustrialAvantRockTechnoWorldSauvagerie”, a u prijevodu to znači da se ne opterećuju definicijama, već iz svakog glazbenog pravca grabe ono što im se sviđa te zatim vješto miješaju u svoj osebujni zvuk. Članovi benda već su svirali u Močvari sa svojim drugim projektom zvanim Ifriqiyya Electrique i, ako ste ih tada gledali i slušali, onda otprilike znate što vas očekuje sada: amalgam angažiranog glazbenog agit propa s elementima avant jazza, elektronike, klasične glazbe i punka, i to sve u izvedbi benda koji je stvarno svirao svugdje, od pariških art galerija i bosanskih skvotova pa sve do klubova i festivala širom svijeta (Afrika, Azija, Kina…).

Ako već mi ne možemo u svijet, lijepo je vidjeti da svijet ponovo dolazi nama, uz nadu kako je staro normalno iza ugla i kako ćemo se brzo vratiti starim glazbeno-festivalskim navikama. 

ČETVRTAK 03.06.2021. • VRATA 17:00 • POČETAK 20:00 • UPAD 35 KN

Total
0
Shares
Previous Article
future-islands-5-3-2022-dolaze-u-zagrebacku-tvornicu-kulture

Future Islands 5.3.2022. dolaze u zagrebačku Tvornicu Kulture

Next Article
KOIKOI Misisipi

KOIKOI predstavio novi singl i videospot 'Misisipi'