Share
Putokazi spotom za singl “Tantanatos” predstavljaju novi album “Meandri”

Putokazi spotom za singl “Tantanatos” predstavljaju novi album “Meandri”

Riječki “Putokazi” glazbenoj javnosti predstavljaju svoj novi, 14. album “Meandri”.

Ova jedinstvena glazbena pojava na sceni punih trideset i šest godina postojanja, iz albuma u album, iz generacije u generaciju, kroz više od 400 pjevača hrabro istražuje, promišlja glazbu izvan okvira i s prepoznatljivim osmijehom čuva ono što se danas rijetko nailazi – predanost ideji i pristup izbrušen do savršenstva.

“Odlučili smo zagrebati najdublje. Dosljedni sebi, uronili smo u novi projekt od početka do Smrti. Skladbe u Meandrima Putokaza su putovanja koja izmjenuju tijek, korita Rječine, oštro i krivudavo s promjenama pravca, ali uvijek s konačnim ciljem. Konačnim poput Smrti, koja je uvijek na koncu novog početka.  Ako nisi upoznao tamu, nećeš znati cijeniti Svjetlost. Ako ne poštuješ Tugu i Smrt, nećeš znati poštovati Život.” kažu o novom projektu Putokazi.

Glasovnu izvedbu pjevača Putokaza u “Meandrima” prate autohtoni žičani instrumenti i udaraljke u tradicionalnim ritmovima Primorja, Hrvatske, ali i svih strana svijeta u jedinstvenoj cjelini koja pršti vrhunskom izvedbom.

Na svoj 36. rođendan, 22.2.2020., u HKD-u na Sušaku, Putokazi su predstavili svoj novi album “Meandri” kao i najavni audio i video singl “TanTanatos”:   

Autorica pjesama i vokalnih aranžmana je Miranda Đaković. 

Zoran Majstorović i Iztok Turk potpisuju instrumentalne aranžmane te  glazbenu produkciju Albuma.

Likovno oblikovanje omota važna je dimenzija kreativnog stvaranja Putokaza,  prateći osnovnu ideju glazbenog izričaja, autor Saša Ostojić, jednostavno simbolizira dostojanstvenu mijenu u našim životima, ne postoje ni početak ni kraj. Postoje samo Meandri kao životni zavoji kojima protječemo.