Quentin Tarantino

Quentin Tarantino napravio listu omiljenih pjesama iz svojih filmova

Quentin Tarantino, jedan od najuspješnijih i najutjecajnijih filmskih reditelja svih vremena, nedavno je na Spotifyju kreirao playlistu omiljenih pjesama iz svojih filmova.

Postoji puno razloga zbog kojih ljudi filmografiju Quentina Tarantina toliko cijene. Mnogi glumci i pristaju igrati u njegovim filmovima zbog brbljivih, živopisnih likova, neki dolaze zbog bezobzirnog, a opet “stilskog” nasilja, dok neki dolaze kako bi učestvovali u stvaranju filmskog klasika (pošto su svi njegovi filmovi klasici).

Međutim, kao omiljeni i najdosljedniji aspekt njegovih filmova ističe se besprijekoran ukus za muziku. Bilo da je to u obliku arhivskih zbirki singlova preuzetih s prašnjavih starih zapisa ili, u novije vrijeme, bujno orkestriranih originalnih kompozicija, Tarantino se dokazao majstorom u korištenju muzike.

On je nedavno na Spotifyju kreirao listu koja se sastoji od gotovo četiri sata omiljenih pjesama koje su se pojavile u njegovim filmovima. Ovu listu krase singlovi poput verzije Nancy Sinatre “Bang Bang”, koja je obilježila film “Kill Bill Vol. 1”, ali, osim ove, na listi se nalazi dodatnih 70 pjesama.

Čak i ako ne poznajete filmski kontekst pjesama, Tarantino poručuje da ćete samim slušanjem pretpostaviti o kakvim se filmovima radi, prenois Klix.

Zajedno sa svojom muzičkom koordinatoricom Marijom Ramos, Tarantino je radio na stvaranju nekih od najupečatljivijih muzičkih trenutaka na filmu u posljednjih nekoliko decenija, uključujući rock pjesme s neočekivanim plesnim dionicama te grunge hitove.

Pored singlova s njegovih filmskih remek-djela, svoje mjesto na Spotifyju su pronašle i sve pjesme iz njegovog novog filma “Once Upon a Time in Hollywood”, piše Vice.

Total
0
Shares
Previous Article
Zelenkovac Jazz fest 2019

Završen 19. Internacionalni džez festival na Zelenkovcu

Next Article

Dušan Kojić Koja u indukovanoj komi: Vođa “Discipline kičme" imao moždani udar