Share
Radionica izrade filmske glazbe na Star Film Festu

Radionica izrade filmske glazbe na Star Film Festu

Koliko je glazba bitan faktor u filmu poznato je tek istinskim filmoljupcima, ali je svaki gledatelj filma ujedno i slušatelj pomno odabrane filmske glazbe. Mnogi su soundtrackovi učvrstili status filma u kojem su reproducirani dok tijekom prvog gledanja filma publika i ne obraća preveliku pozornost na glazbu, barem ne na svjesnoj razini. Ipak, često se po izlasku iz kinodvorane ili nakon filma pogledanog u udobnosti svog doma zateknemo kako pjevušimo zaraznu melodiju iz filma.

O ozračju koji glazba stvara u filmu i za film ne treba mnogo raspravljati. Dobar triler i ne bi bio baš toliko dobar bez napete muzike koja prati sekvence a potpuni izostanak glazbe u filmu kod publike može stvoriti i još veću napetost pa čak i prouzročiti nelagodu.

Za sve zainteresirane filmoljupce, glazbenike ali i muzičke laike pravo je mjesto ovogodišnji Star Film Fest. Ovdje će o procesu izrade glazbe za film zainteresirani polaznici moći naučiti ponešto u sklopu radionice „Izrada filmske glazbe ili radionici ozvučavanja filma“. Radionica se održava pod stručnim vodstvom Magde Mas koja će polaznike provesti kroz tajne filmske glazbe. Akustika, teorija filmskog zvuka i glazbe, audio inženjering i primjeri iz literature teme su kojima će biti posvećena pažnja na ovoj zanimljivoj radionici. Poseban naglasak bit će stavljen na praksu i stvaranje. Polaznici će analizirati kolektivnu kompoziciju odabrane scene iz filma što će im svakako omogućiti pristup filmu i filmskoj glazbi na ovoj način i u budućnosti. Svi su zainteresirani dobrodošli i pozvani na sudjelovanje bez obzira na glazbeno obrazovanje ili afinitete.

Vidimo se i slušamo na Star Film Festu!