Share
Radionica za bendove – Kako bukirati turneje

Radionica za bendove – Kako bukirati turneje

Druga radionica za glazbenike autora Nike Potočnjaka na temu kako bukirati turneje održat će se u subotu 14. siječnja u 14 sati u prostorijama Rationala u Preradovićevoj 29 u Zagrebu.

U svibnju 2016. održana je prva glazbena radionica na temu bukiranja turneja i svih popratnih logističkih te međuljudskih izazova koje taj segment vođenja benda nosi sa sobom. Zbog ogromnog interesa predavanje na istu temu ponovit će se u subotu 14. siječnja. Osnovni cilj radionice je upoznavanje sudionika s konceptom turneja, od DIY (do it yourself) varijanti do agencija za buking, uz prolazak svih faza i stadija dogovaranja, organizacije, financija, kroz empirijske primjere, debatu i odgovore na pitanja.

Radionica će pokriti pitanja bukinga (turneje, agencije), izdavača (što znače i kako im pristupiti), merchandisea (iskustva vezana uz merch i financiranje benda), promociju te odnose u bendu.

Autor radionice i predavač je Niko Potočnjak, glavna osovina bendova Seven That Spells, Jastreb i The Last Lord Of Atlantis.

Trajanje radionice je šest sati, s pauzom za ručak na pola termina, a sam tempo rada je prilično intenzivan. Preporuka je imati osnovni pribor za zapisivanje.

Cijena ulaznice je 150 kuna. Karta se može kupiti na adresi mjesta održavanja radionice (Rational, Preradovićeva 29) najkasnije do subote 7. siječnja. Rezervirati se može slanjem poruke Rationalu.