brkovi-objavili-novi-album-brkovi-su-da-se-vole

Recenzija albuma | Brkovi – „Brkovi su da se vole“

Zagrebački punk wellness bend Brkovi objavili su svoj osmi album koji nosi naziv „Brkovi su da se vole“ i sadrži sledeće pjesme:

1. Hoću Da Mi Dijete Sluša Narodnjake
2. A Ja Ću Da Pijem
3. Moja Mala
4. Sloboda
5. Nije Život Počeo Sa Tobom
6. Otvorena Cesta
7. Drumska Ljepotica
8. Draga, Zapio Sam Djecu
9. Bila Si Mi Sve

Prve dvije pjesme sa ovog spiska su ranije objavljene kao singlovi i njima su Brkovi praktično najavili objavljivanje novog materijala. Još jedna od specifičnosti ovog albuma je i ta da su sve pjesme ispraćene i spotovima!

A sada par riječi o samom albumu

Kao i prethodni album “Hormon sreće” bend se i na ovom albumu držao “radio friendly” tekstova, bez psovka i sličnih stvari (koliko god su to bili u mogućnosti da izvedu). Bar po mom mišljenju je to slučaj, a možda i griješim. Ali ipak, tekstovi su u istom stilu Brkova, u istoj jačini i sa istim porukama!

Nekoliko ljubavnih tekstova (u stilu Brkova) na koje smo navikli kada je u pitanju ovaj bend, koje su surovo realne, kao što su “A ja ću da pijem”, “Bila si mi sve” “Nije život počeo mi sa tobom”, u kojima svi mi možemo bez problema da se pronađemo. Situacije i osjećanja iz ovih tekstova sam prošao više puta do sada a vjerujem da ste i vi! Posle pjesme “Odlazim”, a sada i ovih, ne bi me iznenadilo da sledeći album bude pun ovakvih balada (što neće biti slučaj siguran sam).

Ako ste ipak za manje emocija, pjesme “Draga zapio sam djecu” i “Hoću da mi dijete sluša narodnjake” su idealne za vas. Nešto opuštenija varijanta tekstova sa dosta humora, ali i realnih stvari. “Hoću da mi dijete sluša narodnjake” je izašla nešto ranije kao najava za album i veoma dobro je prihvaćena kod publike, tako da se nju možda već ranije i čuli!

Ipak za kraj sam ostavio pjesmu koja mi je najviše privukla pažnju i za koju vjerujem da će postati himna ovog albuma. Radi se o pjesmi naziva “Sloboda” koja je prava “Brkovi pjesma” uz koju ćemo svi da skačemo na nekom narednom koncertu! Kada kažem da je ovo prava “Brkovi pjesma”, pod tim ne mislim da su ostale drugačije, samo me je ova asocirala na neke tekstove sa ranijih izdanja benda uz koje sam se upoznao sa ovim bendom. Sve ono što mlada osoba radi da bi se osjećala živo i dokučila svoju “Slobodu”, koja je “Nedostižan san ljudskog roda”. Tu je još nekoliko ništa manje dobrih pjesama, ali njih ću da ostavim vama da ih doživite na svoj način!

Za kraj da rezimiramo

Prije pisanje ove recenzije sam čuo da je ovaj album nešto “slabiji” u odnosu na dosadašnje i ne mogu da se složim sa time! Jedan odličan album kakav smo i navikli da slušamo kada ga potpiše ovaj bend, karakteristična muzika i tekstovi za Brkove i smatram da će veoma dobro proći kod publike. Smatram da ovaj bend nije cijenjen onoliko koliko zaslužuje i nadam se da će ovaj album to da promjeni. a do tada, “Brkovi pale, Brkovi žare, Brkovi su da se vole!”

Moja topla preporuka za ovaj album!

Autor: Nikola Blagojević

Total
0
Shares
Previous Article
placebo-stizu-na-arsenal-fest

Placebo: "Ostanite bezbedni i uradite ono što je pravilno, a znamo da znate šta je to - pazite se međusobno"

Next Article
Killing Eve

"Killing Eve": Nova sezona stiže ranije nego što je najavljeno