Brkovi - Hormon sreće

Recenzija albuma: Brkovi – “Hormon sreće”

Zagrebački bend Brkovi izdao novi album pod nazivom „Hormon sreće“. Na njemu se nalazi 11 pjesama:

Srodna slika– Boli me
– Odlazim
– Priča se po gradu
– Sudbina
– Ljubavni rat
– Hormon sreće
– Gabor
– Grad
– Mazda
– Lenta
– Momačko veće

Mnogi kažu da su Brkovi šund benda koji popularizuje narodnjake, međutim oni su mnogo više od toga! Vjerujem da nema niko ko se ne može pronaći u nekoj od njihovih pjesama. Njihove teme su iz života svakoga od nas, o nesretnim ljubavima, događaji i situacije koje smo svi mi proživjeli, alkoholu, kafani i još mnogo čemu. A sad par riječi i o novom albumu.

Pjesme su ostale u istom fazonu, ali sa primjetno manje psovki. Ova činjenica me raduje jer mislim da ćemo ovaj album slušati na radio stanicama više nego prethodne. Prva pjesma je „Boli me“. Izašla je prije kao najava za album a praćena je i spotom.

Na albumu zatim slijedi pjesma „Odlazim“ koja je u nešto laganijem tempu za standarde ovog benda. Prava balada koju ćemo sigurno slušati sa radio stanica. Međutim iako je nešto sporija i dalje je u stilu benda i ne odstupa od albuma bar po mom mišljenju.

Pjesma „Hormon sreće“, po kojoj se i zove album, govori o situaciji kroz koju smo svi prošli. Poznat scenario kada se ljubavni problemi i tuga gase hormnonom sreće – alkoholom. Jedna od onih karakterističnih za njihov stil, energična uz tekst koji pogađa u srce.

Ukratko, generalni utisak je odličan. Album je vrijedio čekanja, imamo novih pjesama u kojima se možemo pronaći, odličan ritam i teme iz svakodnevnice svih nas. Ako ste ljubitelj ovog benda, vjerujem da će da vam se dopadne i ovaj album podjednako kao prethodni. Na vama je da ga preslušate pa procijenite!

Autor: Nikola Blagojević

Total
0
Shares
2 comments

Comments are closed.

Previous Article
Chelsea Wolfe

Chelsea Wolfe sutra u Rijeci

Next Article

Cota G4 na CMC Slavonija Festu 2018.