Crveni Vetar Ljubav I Depra

Recenzija albuma | Crveni vetar – “Ljubav i depra”

Početkom aprila, beogradski pank rok bend Crveni vetar je izdao svoj debi album pod nazivom “Ljubav i depra”, za izdavača Take It or Leave It Records.

Na albumu se nalazi dvanaest pjesama. Noseći zid Crvenog vetra je pevačica i ritam gitaristkinja, Đu,a ostatak benda čine iskusni muzičari, nekadašnji članovi bendova Hitman, Stonewall i On the Run, među kojima je, na drugoj gitari, naš poznati pisac Marko Vidojković. Ostale informacije o bendu možete pronaći na njihovoj fb stranici, a sada da se posvetimo preslušavanju albuma!

Ovo je jedan od onih albuma koji će da vam se dopadne čak i na prvo preslušavanje! Takođe, ako vam je gitara jedan od omiljenih instrumenata, ovo je pravi album za vas! Muzika je jako dobra, ritam brz a tekstovi zanimljivi. Teme pjesama su svakodnevnice običnog čovjeka, što je jako dobro jer će mnogi slušaoci moći da se poistovijete sa njima.

Prva pjesma koji sam slušao, pod nazivom “Rođendan”, mi je odmah privukla pažnju! Svima nam je rođendan bio jedan od dražih dana, kao tinejdžerima, ali to je godinama postajalo sve jadnije… Upravo o tome i govori ova pjesma, kada nam je vremenom rođendan samo podsjetnik da smo sve stariji i jadniji i dođe kao odbrojavanje odlaska snage i mladosti iz naših tijela. Smaraju nas rodbina, prijatelji i ostali, a nama nije ni do čega. Svi smo se osjećali tako bar za jedan rođendan, zar ne?

Gore navedena pjesma od skoro ima i svoj spot, te obavezno pogledajte i njega! Iako sam naveo ovu pjesmu, ni ostale sa albuma nisu ništa manje vrijedne, te ih svakako poslušajte!

Još jedna od pjesama koja ostavlja utisak je “Jovana”. Svi znamo neku osobu koja je kao Jovana iz ove pjesme, a bolna je činjenica gledati dragu osobu kako se mijenja. Sve promjene koje se dogode nekoj osobi, opisane su u ovoj pjesmi, o tome kako ljudi gube sebe zbog različitih ciljeva.

Neću dalje da vas davim analizama tekstova, mada to radim u svojim recenzijama, ali nešto morate i sami 🙂 .

Da sumiramo za kraj, vokal je izuzetno zanimljive boje (bar meni),a ritam je brz, čak i u sporijim pjesamama, kako god da to zvučalo. Tekstovi su zanimljivi i realni, što prija, jer nas, slušaoce, može asocirati na neke nostalgične trenutke iz prošlosti! I da ponovim, ako ste ljubitelj gitare, ovaj bend i album je za vašu kolekciju!

Topla preporuka za ovaj album i nadamo se da će bend u skorije vrijeme izbaciti i spot bar za još dvije ili tri pjesme! A dok se to ne desi, slušajte ih na youtube-u, ili u vašoj okolini ako imaju nastup!

Autor: Nikola Blagojević

Total
1
Shares
Previous Article
Outhide festival u Zaječaru

Večeras u Zaječaru počinje četvrti regionalni Outhide festival

Next Article
Aleksandra Radović na Kastel Rock Fest-u

Aleksandra Radović na Kastel Rock Fest-u