Ko me to tamo peva Mikri Maus i Bvana

Recenzija albuma: “Ko me to tamo peva” – Drugi zajednički album Mikrija i Bvane

Prije nekoliko dana, izašao je drugi album u saradnji beogradskih repera Mikri Mausa i Bvane. Preslušali smo ga za vas i utisci su sledeći!

Beogradski reperi Mikri Maus i Bvana, izdalii su drugi zajednički album “Ko me to tamo peva”. Na albumu se nalazi novih 18 pjesama.

Reperi su ovaj album najavili singlom “Antihepi” koji su izdali nešto prije puštanja albuma, a za tu pjesmu su uradili i spot u kome se pojavljuje dosta njihovih prijatelja kao što su Ajs Nigrutin, Marko Vidojković, Galeb Nikčević i mnogi drugi.

Rezultat slika za Ko me to tamo pevaSpisak pjesama na albumu je sledeći:

 1. Ponovo Na Šemi (Return of Simke INTRO)
 2. 30KG
 3. 300 Kinti
 4. GRK (Gengstarepkriminal), sa Smoke Mardeljano
 5. No Mani, No Problemi
 6. Pljačka, sa Bigru i Paja Kratak
 7. Guska U Magli
 8. Mi Smo Se Oženili
 9. Antihepi
 10. Ain’t No Funny
 11. Haj Tajms, sa Eufrat Kurajber
 12. Biznis, sa Bauk Skvad
 13. Nije Lako Biti Makro
 14. Sirijus, sa Bauk Skvad
 15. Što Si P….?, sa Eufrat Kurajber
 16. Na Narko Klinici, sa Eufrat Kurajber
 17. Bizar Šlager, sa DJ Mrki
 18. Džafterparti, sa SKIZ

Šta reći za album? Pa, na prvo slušanje je odma pokupio moje simpatije. U moru šminkera, autotjuna, identičnih pjesama čiji tekstovi se sastoje od naziva nekoliko brendova koji se vrte u krug i zaboravljaju posle dva dana, može se reći da je ovaj album pravo osvježenje za uši. Ko bi rekao da će album u stilu devedesetih biti osvježenje, zar ne? Svima nam je trebao jedan ovakav album, da nas uvjeri da rep uz koji smo svi odrasli još uvijek postoji.

Dvojac je ostao dostojan svom stilu koji su upotpunili odličnim tekstovima karakterističnim za njih. Teme su ostale uobičajene: kriminal, alkohol, narkotici, sex i ulica.  Nemaju dlaku na jeziku, kao što smo i navikli, te direktnim tekstovima, na šaljiv način, prikazuju određene probleme u društvu u kojem živimo. Možda sam i malo pristrasan, pod uslovom da sam odrastao na repu kakav je ovaj, ali mislim da je album zaista vrijedan pažnje, a složićete se i vi čim ga preslušate. Odlične tekstove su upotpunile i genijalne matrice koje baš upadaju u uši!

Mikri Maus i Bvana Ko me to tamo peva

Ovo nije prva saradnja ovih repera. Mikri Maus i Bvana su prije par godina, tačnije 2012. izdali svoj prvi zajednički album pod nazivom “50 evra mić (nije loše nego povoljno)”, koji je pokupio dosta dobrih utisaka. Pjesma koja se najviše isticala je “Crno vs Belo” koja je i danas veoma slušana među fanovima.

Ova saradnja se osjeti u njihovom novom albumu, jer je mnogo kvalitetniji i smatram da će mnogo bolje da prođe od svog, takođe veoma dobrog, prethodnika. Sve preporuke za ovaj album, vjerujem da vas neće razočarati, kao ni mene što nije!

Autor: Nikola Blagojević

Total
39
Shares
Previous Article
Ferragosto JAM

Poznat raspored Ferragosto JAM festivala po danima, u ponudi i jednodnevne ulaznice

Next Article
XX2 jazz fest sarajevo XX2. Jazz Festa Sarajevo

Jazz Fest Sarajevo: Kupite early bird festivalske ulaznice