Rampa ovaj grad

Recenzija albuma | RAMPA – „Ovaj grad“

RAMPA, skraćeno od Radioaktivna melodija Pančeva, je mladi pančevački bend koji je objavio svoj debi album pod nazivom „Ovaj grad“, za izdavačku kuću Kontra. Album sadrži osam pjesama!

Odmah po izlasku album sam se bacio na preslušavanje istog i moram priznati da je vrijedilo! Ovo je bend koji pratim već neko vrijeme, te sam se obradovao kada sam vidjeo najavu albuma! Pjesme smjenjuju tempo od brzog i zaraznog, do lagaih balada a vokal uspjeva da se izbori u oba slučaja! Pored vokala, muzika je odrađena odlično! Gitara i bubanj su dobri, bas je u nekim pjesmama predobar, a ako preslušate sve pjesme, moći ćete čuti i violinu koja je odlično uklopljena u cijelu priču! Možda je violina i mala doza eksperimentisanja i rizika, ali na ovom albumu je potpuno savršeno polarizovana sa ostalim instrumentima! Još jedna od specifičnosti ovog benda je i izuzetno lijep ženski volak!

Baš zbog tog ženskog vokala, mlade dame koja se zove Nikoleta, pjesma “Ne zaboravljam” mi je prva privukla pažnju. Lijep tekst, ljubavne tematike, uz dobar bas i odlične vokale koji se smjenjuju i preklapaju odlično! Uz to i fin spot koji još više pojačava doživljaj ove pjesme!

Ako ste za neku veseliju i bržu varijantu, tu je pjesma “Život je lep”! Jedva nešto brža, vesela pjesma, idealna za ljetnje dane! Život brzo prolazi a da nismo ni svjesni, ne dreba dopustiti da loš dan ili događaj utiče na nas da propustimo sve ljepote ovog svijeta. Jer “život je lep, ne treba čekati, treba sanjati”!

Moj favorit sa ovog albuma je pjesma “Star sed i sam”! Lagana balada i jedna od onih čija melodija me osvojila na prvo slušanje! Uz to je i lijep tekst uz koji će mnogi od vas moći da se poistovjete!

Uz izdvojene, napomenuću vas da ni ostale pjesme nisu ništa manje vrijedne, samo sam ostavio na vama da ih preslušate! Jedina stvar zbog koje mi je žao je što ovaj bend nema i pjesmu ili dvije gdje je Nikoletin vokal glavni, jer mislim da ima potencijal da ih iznese na pravi način, posebno one nešto lakšeg ritma! Ali biće prilika na nekom narednom albumu, nadam se!

Da sumiramo, imate moju toplu preporuku za ovaj album! Dok budete slušali imajte na umu da je ovaj bend sastavljen od izrazito mladih ljudi, a da je album u svakom smislu izuzetno zreo! Ja vam ga toplo preporučujem, nećete se pokajati! Za mene je ovo jedan od boljih (a pošto ih pratim od prvog singla, reći ću i jedan od najdražih) debi albuma u poslednje vrijeme!

Autor: Nikola Blagojević

Total
44
Shares
Previous Article
Thrillseeking Polymers

Thrillseeking Polymers 14.10. promovišu album 'Dusk of monorhythm' u SKC-u Kragujevac

Next Article
Neon-Wife-EP-My-Oh-My

Neon Wife objavile prvi EP – "My, Oh My"