Umbra-Conscientia-Yellowing-of-the-Lunar-Consciousness

Recenzija albuma | Umbra Conscientia – „Yellowing of the Lunar Consciousness“

Svakako album vrijedan pažnje. Ovaj materijal donosi novu svježu krv kako u Njemačku, tako i u svjetsku black metal scenu.

Ako nas je nečemu naučio Terratur Possessions, izdavačka kuća iz Norveška, to je da oni sigurno bez razloga neće potpisati nepoznat bend. Isti je slučaj sa Umbra Conscientia. Relativno nepoznat bend, ali opet momci pucaju iz svih topova.

Bend radi na relaciji Njemačka-Kosta Rika i u njihovom slučaju možemo svakako reći da distanca između njih nije problem. Ispred nas je jedan od albuma koji će svakako biti konkurent za album godine i pored nekih poznatijih bendova. Nevjerovatna količina energije izbija iz ovog prvenca od Umbra Conscientia.

Od samog početka „Yellowing of the Lunar Consciousness“, nagovještavaju nam da se radi o bendu koji puca od energije i svakako sjajnih rifova. Ritam gitare kroz cijeli album vode priču sa efikasnim rifovima. Aranžmani su urađeni tako da ispoštuj gitarske dijelove i urežu svaki rif u vašu memoriju.

Ko god da je radio produkciju na ovom albumu, ovdje je uradio odličan posao. Čista i jasna produkcija koja na sebi iznosi sve zvukove koje Umbra Conscientia iznosi pred nas. Velika prednost je ta da album produkcijski nije previše peglan. Bubnjarski sektor je sjajno pokriven i svaki udarac je precizno iznesen pred publiku. Momci su sebi zaista dali vremena da naprave moćan ledolomac od albuma.

Vokali donose novu dimenziju u „Yellowing of the Lunar Consciousness“. Bez problema iznose svo vrištanje i paklene glasove ovog materijala. Inspirisani mizantropijom i misticizmom su odlično prikovane u ovaj album kroz glas pjevača pod pseudonimom „F.“

Svakako album vrijedan pažnje. Ovaj materijal donosi novu svježu krv kako u Njemačku, tako i u svjetsku black metal scenu.

Autor: Aleksandar Saradžić

Total
1
Shares
Previous Article

Guns N' Roses Experience - najbolji svjetski GNR tribute 13.12. u zagrebačkom Boogaloo klubu

Next Article

Dva koncerta Bunt Rok Festivala u Milenijumu, Vršac