Share
Recenzija albuma: Zloslut “Sahar”- Zloslut se vratio na velika vrata

Recenzija albuma: Zloslut “Sahar”- Zloslut se vratio na velika vrata

Bez bilo kakve sumnje se može reći da je ovo do sada najzreliji materijal ovog benda i svakako ozbiljan korak Zloslut ekipe ka elitnom rangu black metal zvuka.

Vjerujem da mnogi ljudi ovdje nisu upoznati sa radom beogradskog black metal benda Zloslut. Već skoro deset punih godina ovaj bend radi ispod svih lokalnih „metal“ radara, što će se nadam se promjeniti sa ovim izdanjem.

Zloslut je osnovan 2010. godine, Agnarion (vokal/gitara) ga je osnovao sa namjerom da ovo bude black metal bend i bastion za okultno, produhovljeno i na kraju zloslutno… mogu s punim samopouzdanjem da je sa ovim trećim albumom to uspio uraditi i iznijeti kako treba.

Nemojte misliti da umanjujem vrijednost i značaj prethodna dva albuma; „Zloslutni horizont – Donosilac prokletstva, očaja i smrti“ i „U transu sa nepoznatim siluetama“ ali ovaj treći album je iskreno govoreći za klasu iznad prethodnika. Što je svakako pohvala za sjajan rad, trud i napredak benda u svakom slučaju.

Ovaj treći album je zaista iskazao sav fokus benda i kuda ovaj bend treba i planira ići. Produkcija na svjetskom nivou, sviranje takođe na zavidnom nivou. Ništa na „Sahar“ nije prepušteno slučaju što je svakako za svaku pohvalu.

Iako sniman u tri studija, ovaj album je donio ono najbolje iz sva tri i omogućio nam da čujemo Zloslut u svom punom sjaju.
Valja napomenuti da je miks i master albuma potpisao Karlo Testen, poznat po raud sa bendovima kao što su Space Eater, The Stone, Kozeljnik, Sacrmanetal Blood. Svakako je i njegovo znanje donijelo novi nivo ovom ostvarenju.

Zloslut

Agnarion i ekipa nam donose nešto više od pedeset minuta u sedam numera: 1. Collapsing of Cardinality and the Rising of Absolute / 2. The Quest / 3. From Where the Light Springs / 4. Shadowdwellers Tyranny / 5. Of a Nameless Faith / 6. To Break the Circle of Saṃsāra / 7. Become the Beyond.

Bez bilo kakve sumnje se može reći da je ovo do sada najzreliji materijal ovog benda i svakako ozbiljan korak Zloslut ekipe ka elitnom rangu black metal zvuka. Balkan je dobio još jedno sjajno black metal izdanje koje će zasigurno imati svoje mjesto kako na policama slušaoca tako i u istoriji srbijanske metal scene.

Autor: Aleksandar Saradžić