Share
Red Hot Chili Peppers večeras uživo na Piramidama u Egiptu

Red Hot Chili Peppers večeras uživo na Piramidama u Egiptu

Pepersi su podelili detalje u vezi sa specijalnim koncertom koji će održati večeras u okviru kompleksa Piramida u Gizi.

Bendu će to biti debitantska svirka u Egiptu, a niko neće biti uskraćen da ih vidi i čuje. Naime, omogućeno je uključenje uživo tokom trajanja koncerta preko vebjsata grupe. „Papričice“ će se ovim koncertom pridružiti mnogim svetskim zvezdama koje su imale slična angažovanja. Sting, Maraja Keri, Šakira, Frenk Sinatra… samo se neki od muzičara koji su nastupali u Gizi.

„To sa Piramidama… neverovatno je! Mi smo samo oberučke prihvatili ovu mogućnost!“

Fli, basista benda, izjavio je da je celo njegovo biće preplavio osećaj uzbuđenja, a fasciniran je i činjenicom što će se sresti sa novom kulturom, mogućnošću da stekne nove prijatelje i proba novu hranu.

„Pre svakog novog mesta moje telo treperi od uzbuđenja i javlja se čežnja za otkrivanjem novih misterija, a tu su i fascinacije novom kulturom, mogućnost sticanja novih prijatelja, isprobavanje nove hrane, novi mirisi i apsorpcije novih ritmova. Učenje, učenje i učenje. To se dešava upravo sada i moje srce je radosno zbog mogućnosti nastupa u Egiptu. Toliko sam zahvalan što smo u prilici da sviramo tu, to iščekivanje povodom koncerta koji se uskoro održati je nemoguće preneti rečeima.“ – kazao je Flea, basista benda.

Bubnjar Čed Smit je govorio o projektima na kojima bend radi. Otkrio je da se materijal za sada zasniva na velikom požaru koji je zahvatio južnu Kaliforniju prošle godine. Pepersi su i dalje pod uticajem te prirodne katastrofe koja je u 2018. zahvatila Ameriku.

Kao što je prvobitno najavljeno, svirka će se održati 15. marta, a sada znamo da ćemo moći i da je gledamo.