Share
Repetitor, Jonathan, Koala Voice i drugi na 2. Festivalu Kulture Kostanjevica (FKK)

Repetitor, Jonathan, Koala Voice i drugi na 2. Festivalu Kulture Kostanjevica (FKK)

4., 5. i 6. srpnja 2019. u Kostanjevici na Krki (Slovenija) bit će organizovan drugi Festival Kulture Kostanjevica (FKK). Radi se o festivalu koji obuhvaća kazališnu i glazbenu slovensku te regionalnu scenu. Lani su na glazbenom dijelu festivala, osim slovenskih izvođača (Demolition Group, AMNxSBO, Luto, MRFY) nastupili i hrvatski izvođači (Svemirko, Them Moose Rush) koji su naletjeli na odličan odaziv publike.

“Kroz tri dana trajanja festivala nas je posjetilo 1500 posjetitelja. Imali smo i velik broj inozemnih posjetitelja, osobito iz Hrvatske, čemu su pripomogli prije svega glazbeni program i blizina festivalske lokacije koja se nalazi samo 60km od Zagreba. Festival je osim bogatog glazbenog programa sadržavao i tri iznimno dobro posjećene kazališne predstave (My father held a gun, Jetniška balada, Naj gre vse v π).”, rekli su iz organizacije.

Ove godine će se osim slovenskih izvođača (Silence, Leslie More, Koala Voice, Noair, Generator, Prismojeni Profesorji Bluesa) na festivalu predstaviti zagrebački HIGH 5, riječki Jonathan te beogradski Repetitor. Osim glazbenog i kazališnog programa će ove godine kao dnevni dio programa biti organizirani književni razgovor sa priznatom slovenačkom glumicom Milenom Zupančič te plesne radionice koje će voditi priznati koreograf Gregor Luštek. Festival je udružio snage s Galerijom Božidar Jakac – zato će otvorenjefestivala biti održano zajedno s otvorenjem Međunarodnog kiparskog simpozija Forma viva.

Kostanjevica na Krki kao jedini grad na otoku u Sloveniji nudi pregršt drugih kulturnih i prirodnih sadržaja. Festival se održava u vrijeme ljetne sezone pokraj rijeke Krke što omogućuje kupanje, daskanje na SUP daskama, vožnju čamcima i druge aktivnosti.

Festival je za posjetitelje besplatan. U organizaciji su financijski pomogli općina, privatne tvrtke i lokalno stanovništvo.

Više informacija o festivalu: