Share
Repetitor objavio novi album ‘Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji’

Repetitor objavio novi album ‘Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji’

Mr. Moonlee predstavlja četvrti studijski album Prazan prostor među nama koji može i da ne postojibeogradskog tria Repetitor – jednog od najznačajnijih bendova Balkana zadnje decenije, kao i strogo čuvanih tajni europskog rock undergrounda.

Album je izašao za slovenačkog izdavača Moonlee Records danas, u petak, 20. novembra 2020., i dostupan je u digitalnom formatu, na CD-u i vinilu.

Na novom albumu ‘Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji’ možemo čuti samopouzdani i besni bend u svojem najjačem izdanju do sada. Zvuk je oštar i masan, kompozicije zrelije, a pesme raznovrsnije. Zvučni zidovi koje stvara neukrotiva ritam sekcija na basu i bubnju, u kombinaciji sa divljim mršavim gitaristom toliko su masivni, da ponekad zvuči neverovatno da dolaze od samo tri osobe. Od prve note dalje Repetitor bi mogli pomeriti planinu. Spuste se sa lanca i zgrabe za vrat pucajući rafale sirovog gažnog roka u kombinaciji sa masnim stonerskim rifovima i razarajučim vokalima. Pritisak popusti tek na kraju albuma, gdje se nalaze dve smirene lo-fi balade, koje prikazuju band u novom svetlu.

Repetitor su bend bez želje za pretvaranjem, koji sa lakoćom prežvaće i ispljune rok klišee i nadogradi svoju prepoznatljivu verziju rock’n’rolla ukorenjenu kako i u lokalnom muzičkom nasleđu novog talasa tako i u energiji i zvuku legendarnih Iggy and The Stooges ili The White Stripes.