roisinmurphy

Róisín Murphy 14. kolovoza u Šibeniku

Britanska dance ikona ekscentričnog stila Róisín Murphy, poznata kao frontmenica trip hop dua Moloko, dolazi na Tvrđavu sv. Mihovila!  Nešto više od tisuću sretnika uživat će u ovom spektaklu koji će zasigurno, poput Murphyina hita, biti ”Unputdownable”, prepun dobro znanom kombinacijom samozatajnog šaputanja i raskošnog raspona glasa, u maštovitim i uvijek odvažnim ritmovima njenih pjesama. Ozbiljna i predana umjetnica stalno iznenađuje neodoljivim poigravanjem s mainstream scenom ali uvijek ostaje jedinstvena svom stilu.

Tvrđava sv. Mihovila plesat će uz dobre vibracije – iznad mora, ispod neba!

Poznata najprije kao frontmenica dance i trip hop dua Moloko, a kasnije i kao samostalna sila, Róisín Murphy se vrlo rano pozicionirala kao prepoznatljiva umjetnica i apsolutna vladarica britanske dance scene, kako vokalno, tako i vizualno. Njezini nastupi su veličanstveni, te će i koncert na Tvrđavi sv. Mihovila prisutnima pružiti njenu dobro znanu kombinaciju samozatajnog šaputanja i raskošnog raspona glasa, s jedne strane opuštajućeg jazza 20-tih godina, a s druge tajnovitog, maštovitog i uvijek odvažnog plesnog ritma.

Róisín Murphy – odvažna umjetnica na najljepšu pozornicu Jadrana popet će se 14. kolovoza u 21 sat!

Nakon uspješne ere Moloka, Murphy je izbjegla zamku mnogih glazbenika da nastavi u identičnom tonu i ostvaruje se uvijek iznova kroz zvuk bivšeg benda. Od prvog albuma Ruby Blue, bilo je jasno kako Murphy ima vlastiti glazbeni izraz. Suradnja s eksperimentalnim glazbenikom Matthewom Herbertom iznjedrila je album divljeg i svakodnevnog, glatkih jazz i dance ritmova kombiniranih sa zvukovima zvonjave telefona i šuškanja, prelijepo izraženih u hitovima poput ”Rama Lama”.

Iduća uspješnica, album Overpowered, pokazao je Róisín Murphy kao ozbiljnu i predanu umjetnicu stalno iznenađuje. Neodoljivim poigravanjem s mainstream scenom, istovremeno ostajući vjernom sebi, nastaju hitovi poput naslovnog ”Overpowered”, ”You Know Me Better” i ”Movie Star”, još jednom ističući njenu samopouzdanost i jedinstvenost.

Murphy je posljednih godina surađivala s mnogim poznatim glazbenicima i producentima, poput Groove Armade, Davida Byrnea, Fatboy Slima i Davida Moralesa. Suradnja s Lucom C & Brigante, donijela joj je i privatni i profesionalni uspjeh, ljubav i seriju obrada talijanskih klasika pod nazivom Mi Senti, gdje je udahnula novi uzbudljivi život klasicima velikana Mine i Lucija Battistija. Njen glatki talijanski kombiniran sa elektronikom dao je nadrealnu dozu već emotivnoj glazbi. Aktualna suradnja Róisín Murphy s producentom Mauriceom Fultonom donosi četiri posve nova dance singla koja će biti popraćena i kratkim filmovima, te objavljivana jedan po jedan, povećavajući misteriju i napeto iščekivanje.

Tisuću sretnika na Tvrđavi sv. Mihovila uživat će u ovom spektaklu koji će zasigurno, poput Murphyina hita, biti ”Unputdownable”, kao izvučen s prašnjavog tavana, ali istovremeno svjež i zaigran tjera na ples. Stoga požurite po svoju ulaznicu!

Za sve koji propuste prvi kontingent early bird ulaznica, cijena ulaznica iznosit će 280 kn.

Svojim vjernim članovima Kluba prijatelja i ovog puta poklanjamo posebne popuste! Vlasnici individualnih godišnjih iskaznica mogu ostvariti 10% popusta na jednu ulaznicu, dok oni s obiteljskim iskaznicama popust ostvaruju na dvije ulaznice. Klijenti Addiko banke s predočenim karticama ostvaruju 5% popusta na ulaznicu. Popusti su ostvarivi isključivo u City Point-u.

Broj ulaznica po early bird cijeni od 250 kn je ograničen, stoga požurite do prodajnih mjesta šibenskih tvrđava, City pointa (Don Krste Stošića 1) i blagajna tvrđava sv. Mihovil i Barone, te online sustava www.eventim.hr i www.croatia-tickets.com da bi svoju ulaznicu osigurali na vrijeme.

 

 

Total
1
Shares
Previous Article
Festival mediteranskog filma Split

Na 11. Festivalu mediteranskog filma Split pobjednici Berlina, Sundancea i Rotterdama

Next Article
GG Allin

GG Allin - Odiseja najeksplicitnijeg rokera svih vremena