Share
Rok kamp za devojčice: Spremite se za novu generaciju rokerki

Rok kamp za devojčice: Spremite se za novu generaciju rokerki

Nakon prošlogodišnjeg uspešno realizovanog projekta, Rok kamp za devojčice se ove godine održava po drugi put od 25. juna do 1. jula u Sremskim Karlovcima. Devojčice uzrasta od 10 do 14 godina iz cele Srbije koje vole rok i žele da sviraju u sopstvenom bendu nedelju dana će imati priliku da vežbaju gitaru, bas gitaru, klavijature i bubnjeve. Znanja koja već imaju će unaprediti kroz rad sa mentorkama – mladim muzičarkama sa domaće scene sa kojima će i navežbati pesme koje će izvesti na završnom koncertu,1. jula, kada se Rok kamp zvanično i zatvara.

„Na prvoj radionici bubnja mi je bilo teško i malo neobično, ali je već na drugoj bilo mnogo lakše pošto sam razumela šta treba da radim kad smo krenuli da učimo da sviramo pesmu,“ izjavila je jedna devojčica bubnjarka, učesnica ovogodišnjeg kampa.

Pored sviranja instrumenata, devojčice svakodnevno imaju priliku da prisustvuju edukativnim radionicama. Razgovor o tome kako drugarstvo, pažnja i ljubav (ne)treba da izgledaju i koje izbore smemo da pravimo uprkos očekivanjima vodile su devojke Sanja Pavlović i Jovana Markulić iz „Mogu da neću projekta“. Radionicu live looping-a vodila je Tamara Ristić Kezz, kantautorka, a kako se pišu tekstovi devojčicama su pokazale kantautorka Bojana Vunturišević i dramaturškinja Minja Bogavac. O značajnim ženama u istoriji popularne muzike devojčicama je govorila muzikološkinja Iva Nenič, dok će radionicu „Od klasike do rokenrola“ voditi Nataša Tasić Knežević, operska pevačica. Zašto baš Rok kamp za devojčice tema je radionice naučnice Nađe Duhaček. Poslednjeg dana kampa, pred završni koncert, Jovana Coka Stanković devojčicama će poručiti „Stresa bez!“.

Završni koncert druge generacije Rok kampa za devojčice održaće se u nedelju 1. jula sa početkom u 13 časova na otvorenoj bini Ekološkog centra Radulovački (Mitropolita Stratimirovića 5, Sremski Karlovci), a publika će imati priliku da čuje šta su sve devojčice naučile nakon nedelju dana vežbanja, učenja i druženja.

  1. […] Kamp je trajao sedam dana, od 25. juna do 1. jula i okupio 31 devojčicu uzrasta od 10 do 14 godina iz 13 različitih mesta u Srbiji: Beograda, Novog Sada, Lazarevca, Obrenovca, Sremske Mitrovice, Vršca, Kovina, Žablja, Knjaževca, Blaca, Jagodine, Sokobanje i Smedereva. Devojčice su više od šest sati svakog dana radile sa domaćim muzičarkama iz različitih bendova alternativne scene, usavršavajući ili stičući prve osnove sviranja bubnjeva, gitare, bas gitare ili klavijature. Neke od devojčica su na kampu prvi put uzele u ruke svoj instrument! […]

Comments are closed.