Share
Rovinj Music Festival od 27. do 30. prosinca

Rovinj Music Festival od 27. do 30. prosinca

Devetu godinu za redom, u Rovinju se od 27. do 30. prosinca održava Rovinj Music Festival , koji ima za cilj pružiti mladim neafirmiranim bendovima priliku da nastupaju na jednom od najvećih regionalnih festivala.

Kroz ovih osam godina koliko se festival održava, prošlo je više od 90 demo bendova i brojni headlineri poput Hladnog piva, Majki, Vatre, Damira Urbana, SARS-a, TBF-a, Josipe Lisac, Masima Savića i brojnih glazbenika koji su ostavili traga na hrvatskoj i regionalnoj sceni.  Festival je poseban po tome što organizatori snose sav trošak prijevoza, hrane i smještaja a pobjednici festivala osvajaju i nagradu od 5 tisuća kuna.

Uz četiri najsretnija polufinalista i prošlogodišnje pobjednike, na ovogodišnjem festivalu nastupat će i zagrebačka grupa Mangroove, Glazbeni laboratorij, The Link 20, Night Express, Elemental, Atomsko sklonište i Opća opasnost.

Prema riječima organizatora festivala Zorana Božića, Denisa Budima, Darka Zgrabljića i Igora Frankovićaželja im je da sam festival posjeti još veći broj ljudi budući da je on po glaznenoj strukturi i samoj organizaciji jedinstven na ovom području. Tim povodom, u četiri dana Festivala, ulaz na prva dva dana biti će besplatan, dok će se druga dva dana ulaz plaćati 30 odnosno 50kn.

Za sudjelovanje na ovogodišnjem Festivalu prijavilo se ukupno 39 demo benda iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Članovi organizacijskog odbora RMF-a ujedno i žiri u sastavu: Zoran Božić, Denis Budim, Darko Zgrabljić i Igor Franković odabrali su četiri polufinalista koji će se u Rovinju boriti za nagradu od pet tisuća kuna.

Među četiri najbolja demo sastava izabrana je grupa KI iz Makedonije točnije iz Kumanova zatim Tale Quale iz Mostara (BiH), grupa Negdje između iz Pule i Lorelei iz Karlovca  dok su bendovi Dreta River bend i Tvrtko stijena zamjenski polufinalisti, odnosno ukoliko netko od polufinalisa odustane, uskaču zamjenski polufinalisti.

Program:
27.12.2017. Kazalište Gandusio:  Mangroove

28.12.2017. Valdibora: Glazbeni laboratorij, The Link 20

29.12.2017. Valdibora: Elemental i The Night Express

30.12.2017. Valdibora: Atomsko sklonište i Opća opasnost

Leave a Comment