ša fest 2023-min

ŠA fest: U Prijedor stižu Goblini, Zoster, Ritam nereda, Vojko V…

Tradicionalni “ŠA fest”, memorijalni festival posvećen prijedorskom umjetniku i muzičaru Daliboru Popoviću Mikši, biće održan od 26. do 29. jula u Prijedoru i ugostiće brojna domaća, regionalna i strana imena.

Kako organizatori poručuju, festivalska dešavanja, i ove godine, odigraće se na više lokacija u Prijedoru, uz manje izmjene koncepta.

“Ono što se na ‘ŠA festu’ ne mijenja jeste fantastična muzika za sve generacije. U petak i subotu, 28. i 29. jula, u Ljetnoj bašti u ‘ŠA live’ programu nastupaju velike regionalne zvijezde. Rok i rege veče u petak rezervisano je za ‘Ritam nereda’, ‘Gobline’, ‘Zoster’, Del Arno bend i Svemirka. U subotu, na rap i trap večeri,  nastupaju Senidah, Đorđe Čarkić Klinac, Bojana Vunturišević, Andra Kiddo i prijedorskoj publici već dobro poznati Vojko V”,

saopštili su organozatori.

Dalje navode da ljubitelje elektronske muzike očekuju nastupi svjetski poznatih DJ-eva u “Elektro park” zoni festivala u Starom gradu – imena koja će nastupiti na ovom “ŠA” stejdžu su: Fernanda Martins, “Gramofondžije”, Marta  Gabrovsek, Dejan Milićević, Mladen Tomić, Inis, Marko Milosavljević, Danijel Kević i ELM.

Ljetna bašta biće pozornica i za ‘ŠA stand-up’ i ‘ŠA teatar’. U srijedu, 26. jula, za smijeh će biti zadužen Dragan Marinković Maca sa svojim stend-ap nastupom, dok će dan kasnije na ovoj dobro poznatoj otvorenoj sceni nastupiti glumci Nikola Rakočević i Miodrag Radonjić sa predstavom “Audijencija”, koja već duže vrijeme puni salu Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda.

“Prijedor ostaje na mapi najatraktivnijih festivala u regiji. Osim predvodnika ‘Lajv stejdža’, poput kultnih bendova ‘Ritma nereda’, ‘Goblina’ i ‘Zostera’, kao što smo prošle godine iznenadili publiku dolaskom Konstrakte, na glavnom festivalskom stejdžu ovog puta ekskluzivno će nastupiti još jedna velika regionalna zvijezda – Senidah”,

poručuju iz ŠA tima.

U Antistres zoni u debeloj hladovini pored rijeke i pored kampa, na raspolaganju ti je mnoštvo predavanja, radionica, izložbi i zabave tokom sva 4 dana ŠA Festa.

“ŠA fest” i ove godine podržava Grad Prijedor, istinski prijatelj i generalni pokrovitelj festivala, a kako je već navedeno l posvećen prijedorskom umjetniku i muzičaru Daliboru Popoviću Mikši.

Prihod od festivala usmjerava se u istoimenu fondaciju koja podržava talentovane umjetnike i njihov autorski rad.

Ulaznice za ŠA Fest su dostupne i na novim prodajnim mjestima u Banjaluci, Prijedoru i Novom Gradu.

Ulaznice možeš pronaći i dalje na gigstix.ba/event/sa-fest-juli-2023/, kao i svim Poštama Srpske.

Total
0
Shares
Previous Article
Legendarni Massacre dolazi u prestonicu Hrvatske

Legendarni Massacre dolazi u prestonicu Hrvatske

Next Article
Nekat Garden fest voz

Na “Nektar Garden Fest” i ovog ljeta besplatno vozom