Sana Garić na holandskom festivalu Eurosonic Noordeslag 2022 by Vldimir Živković-min

Sana Garić na holandskom festivalu Eurosonic Noordeslag 2022

Sana Garić sa svojim bendom na jednom od najvećih i najuticajnijih evropskih muzičkih festivala

Naime, na ovogodišnjem ESNS 2022 (Eurosonic Noordeslag), Evropskoj muzičkoj konferenciji i šoukejs festivalu, koji se tradicionalno održava u holandskom Groningenu, jedini predstavnik Srbije će biti Sana Garić.

Grupu je ove godine predložio Radio Beograd 1, koji je jedanaesti put, među 22 evropske radio stanice javnih medijskih servisa Evrope- učesnik ove značajne manifestacije. Od 1999. godine, učesnici „Eurosonik festivala” su radio stanice javnih medijskih servisa Evrope- koje su članice EBU (Evropske radio difuzne unije).

Radio Beograd 1 po pozivu učestvuje na ovoj manifestaciji već deset godina i to je status najboljeg medijskog partnera u regionu. Time stiče pravo na emitovanje programa festivala uživo, u programu „Euroradija”, na kome se emituju i koncerti (tom prilikom snimljeni) bendova, koje su predložile radio stanice- učesnice „Eurosonik festivala”.

Holandski Eurosonic Noorderslag (ESNS), jedan od najvećih i najuticajnijih evropskih muzičkih festivala i konferencija, najavio je za 2022. godinu sa više od 100 izvođača i nekoliko desetina govornika. Što se tiče pandemije, ovogodišnji ESNS biće potpuno digitalan i održaće se od 19. do 22. januara, kako bi nastavio svoju misiju 36. godinu zaredom: promociju nove evropske muzike.

Uz podršku Radio Beograda, Sana Garić će sa bendom održati koncert u sklopu šoukejs programa 20. januara 2022. u Groningenu.

Pored Sane Garić i Exit Festival će biti ambasador Srbije, a na ESNS 2022 će biti u potrazi za novim talentima u sklopu programa European Talent Exchange Programme (ETEP)

Šta je ESNS (Eurosonic Noordeslag)?

Eurosonic Noordeslag je prostor za otkrivanje i upoznavanje muzičkih talenata Evrope. Ovaj događaj je poznat u pružanju podrške i plasiranju podršci otkrivanja novih imena na svetskoj muzičkoj sceni. Neki izvođači, danas već dobro poznati,  koji su svirail na ESNS-u su Alma, Ásgeir, Aurora, Dua Lipa, Hozier, HER, Mø, My Baby, Rejjie Snow, Lost Frequencies, Roosevelt, Royal Blood, Seinabo Sey and Vök.  Eurosonic takođe privlači preko 4000 predstavnika muzičke industrije iz svih segmenata: preko 400 Evropskih festivala, menadžera, agenata, izdavača, lejblova itd. Svake godine na Eurosonic-u se održi preko 350 šoukejsova raspoređenih po Groningenu uz prateći konferencijski program koji obuhvata oko 150 panela i prilika za umrežavanje i saradnje. Eurosonic je takođe domaćin godišnjih sastanaka muzičkih udruženja, prezentacija i susreta koja donose nove saradnje i podržavaju inovacije u muzici, medijima i produkciji.

Ove godine, Eurosonic će se održati od 19-22 Januara 2022. u Groningenu, Holadniji.

Sana Garić je beogradska muzičarka i autorka. Predano se bavi koncertnom aktivnošću kroz saradnju sa mnogim bendovima i autorima i kao solo izvođač (autorska muzika za performanse i ambijentalna elektronska muzika). Nakon višegodišnje karijere, krajem 2021. godine izdaje drugi album pod nazivom „Naočare za srce“.
 
Malo je žena u rokenrolu, a još manje onih koje su kao frontmenke istaknute ispred vrsnih muzičara. Harizmatično plešući iznad klavijatura hipnotiše sugestivnim vokalom dok je prati energični zvuk procesiranih gitara i moćna ritam sekcija. Spoj elektronike sa bendom uživo, plesnim ritmovima i energičnim zvukom.

Album “Naočare za srce” predstavlja novu fazu u muzičkom radu i
kombinaciju svežih žanrova elektronske i plesne muzike, popa, i art roka.
Muziku potpisuje Sana zajedno sa članovima benda, a to su: Milorad Ristić – Miki (bas), Feđa Tom Franklin ( bubanj) i Dušan Ristić (gitara). Produkciju i mastering novog albuma potpisuje Radan Đorđevic – Rahmanee.

Pogledajte spot za pesmu “Zlate noći”:

Slušajte na svim digitalnim platformama:

smarturl.it/naocare-za-srce

www.facebook.com/SanaGaric/

www.instagram.com/sanagaric/

Foto: Vladimir Živković

Total
0
Shares
Previous Article
Balkanrock Sessions benda Igralom dostupan i na streaming platformama

Balkanrock Sessions benda Igralom dostupan i na streaming platformama

Next Article
Art Effect Vjetar

Art Effect objavio novi singl "Vjetar"